Μαύρο χρήμα στην γερμανική αγορά ακινήτων!…

873
γερμανική

Σύμφωνα με την DW, ολοένα και περισσότερο μαύρο χρήμα από το εξωτερικό εισρέει για ξέπλυμα στην γερμανική αγορά ακινήτων!  Η έκθεση του γερμανικού παραρτήματος της Transparency International που παρουσιάστηκε στην έδρα της μη κυβερνητικής οργάνωσης στο Βερολίνο, το 2017 το εν λόγω ποσό ξεπέρασε τα 30 δις!  Στοιχεία των ιταλικών διωκτικών υπηρεσιών δείχνουν ότι μέλη της μαφίας προσπαθούν να ξεπλύνουν τεράστια ποσά από το εμπόριο κοκαΐνης, αγοράζοντας ακίνητα στη Γερμανία.

Κατά την παρουσίαση της έκθεσης, η επικεφαλής της Διεθνούς Διαφάνειας Έντα Μίλερ τόνισε ότι «…υπάρχει τεράστιο πρόβλημα νομιμοποίησης παράνομων εσόδων στη Γερμανική αγορά ακινήτων, που οφείλεται εν πολλοίς στις μεγάλες ελλείψεις τόσο της Γερμανικής Νομοθεσίας,  όσο και του εξοπλισμού και στελέχωσης των Γερμανικών Διωκτικών Αρχών απέναντι στις διασυνοριακές ροές μαύρου χρήματος».

Ο  Γερμανός πολιτικός Φάμπιο ντι Μάζι, ειδικός σε χρηματοοικονομικά ζητήματα του κόμματος της Αριστεράς,  δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων dpa ότι «Το μεγαλύτερο μέρος των ύποπτων συναλλαγών παραμένει άγνωστο και κυρίως, οι συμβολαιογράφοι θα όφειλαν να αναφέρουν στις αρχές ύποπτες αγοραπωλησίες».

Η έκθεση αναφέρει ότι το τεράστιο ύψος των ετησίων συναλλαγών στην αγορά ακινήτων, που έφθασαν το 2016 τα 236 δισεκατομμύρια ευρώ, δίνει πλείστες δυνατότητες σε όσους σκοπεύουν να ξεπλύνουν παράνομα ποσά. Την ίδια στιγμή παραμένει άγνωστο πόσα ακίνητα και οικόπεδα ανήκουν σε νομικά πρόσωπα του εξωτερικού. Το υπάρχον μητρώο διαφάνειας, θεωρείται ότι αφήνει πολλά παραθυράκια σε επίδοξους εγκληματίες. Ο εντοπισμός του πραγματικού ιδιοκτήτη ενός ακινήτου δεν είναι εύκολη υπόθεση για τις Γερμανικές  Διωκτικές Αρχές, μιας και πολύ συχνά τα ακίνητα ανήκουν σε παράκτιες εταιρίες ή εταιρίες γραμματοκιβωτίου.

Το κέρδος είναι πολύ μεγάλο…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας