Μαχητικές συγκεντρώσεις και πορείες κατά Πομπέο-αμερικάνικου ιμπεριαλισμού

1346
πομπέο
sdr_soft

Σημαντικές συγκεντρώσεις και πορείες κατά της παρουσίας του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μ. Πομπέο στην Ελλάδα, κατά του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, της απομάκρυνσης των αμερικάνικων στρατιωτικών βάσεων και υπέρ της ειρήνης, πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε όλες σχεδόν τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και πρώτα απ’ όλα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η αντιαμερικάνικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα και ακολούθησε πορεία. Στο ύψος του αγάλματος του Τρούμαν υπήρξε ένταση όταν διαδηλωτές πέταγαν μπογιές στο άγαλμα δεχόμενοι την επίθεση των ΜΑΤ, δακρυγόνα και κυνηγητό.

Η συγκέντρωση των οργανώσεων της μη κοινοβουλευτικής Αριστεράς ξεκίνησε από τα Προπύλαια και ανακόπηκε από πολυάριθμες κλούβες και δυνάμεις των ΜΑΤ, που είχαν κλείσει την Σταδίου στο ύψος της οδού Αμερικής και δεν επέτρεπαν τη διέλευση για λόγους ασφαλείας του υψηλού αμερικανού τοποτηρητή μας.

Για άλλη μιά φορά αγωνιστές του κινήματος επέκριναν σφοδρά το γεγονός ότι με ευθύνη των ΚΚΕ-ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκαν για άλλη μιά φορά χωριστές συγκεντρώσεις και πορείες για αιτήματα και συνθήματα που παρά τις ιδιαιτερότητες, ήταν κάτι παραπάνω, ίσως, από κοινά.

Σε μιά περίοδο που το κίνημα χρειάζεται ανασυγκρότησηενωτική πορεία, ανοιχτές αντιλήψεις και πολύ πλατιά απεύθυνση είναι θανάσιμο λάθος η κάθε προοδευτική δύναμη να ακολουθεί μοναχική πορεία αυτοθαυμασμού και αυτοεπιβεβαίωσης και ένα δρόμο μικροκομματικών ανταγωνισμών.

Ας ελπίσουμε ότι κάτι μπορεί να αλλάξει προσεχώς.

Λ.Μ

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Αγαλμα Τρούμαν πέταξαν μπογιές

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας