ΜΑΤ-Χρυσή Αυγή δουλεύουνε μαζί… Τώρα χτυπάνε και μαζί…

1903
ΜΑΤ

Άμεση-Παραδειγματική-Οριστική καταδίκη των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα.
Τρίτη 14 Φεβρουαρίου η συνεχιζόμενη δίκη της ΧΑ στο Εφετείο της Αθήνας διακόπηκε από την επίθεση των ΜΑΤ, από κοινού και με την ενθάρρυνση των παρευρισκομένων μελών της ΧΑ στο χώρο της δίκης, απέναντι στους αντιφασίστες και στις αντιφασίστριες που πήγαν για να παρακολουθήσουν τη δίκη και ουσιαστικά δεν τους επιτράπηκε η είσοδος στην άδεια αίθουσα. Για μια ακόμη φορά οι δυνάμεις της Αστυνομίας στοχοποίησαν και επιτέθηκαν λυσσαλέα στο αντιφασιστικό κίνημα, ενώ την ίδια στιγμή η ίδια η Αστυνομία επιτρέπει στη ΧΑ να προπηλακίζει και να τραμπουκίζει μάρτυρες στη δίκη, να βρίζουν την οικογένεια του Παύλου Φύσσα, να επιτίθεται στους αντιφασίστες και στις αντιφασίστριες που βρίσκονται στο ακροατήριο των δικάσιμων. Το πιο αισχρό όμως σημείο στα επεισόδια στο Εφετείο ήταν ο χλευασμός και η σκύλευση του Παύλου Φύσσα με τους χρυσαυγίτες να φωνάζουν «Πού είναι ο Παύλος τώρα…;;;». Άμεσα πρέπει να μπει φρένο στις προκλήσεις και τις επιθέσεις της ΧΑ.
Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η συνεργασία Αστυνομίας και ΧΑ, με τα ΜΑΤ να λειτουργούν ως εμπροσθοφυλακή των Ταγμάτων Εφόδου της ΧΑ. Να σταματήσει η Αστυνομία και το Υφυπουργείο Προστασίας του Πολίτη να υποθάλπει τους φασίστες της ΧΑ. Να σταματήσει τώρα η ασυλία στην εγκληματική οργάνωση της ΧΑ. Προφανώς για όλα αυτά τα γεγονότα υπάρχουν και ευθύνες που θα πρέπει να αποδοθούν. Ας γίνει, όμως, πια αντιληπτό πως οι κοινές εμφανίσεις βουλευτών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί με βουλευτές της Χρυσής Αυγής στη νήσο Ρω, τη Στρογγύλη  και το Καστελόριζο όχι μόνο ξεπλένουν τη ναζιστική συμμορία της ΧΑ, αλλά οπλίζουν το χέρι της και για νέες επιθέσεις. Όταν οι χρυσαυγίτες μπουκάρουν σε ένα σχολείο στο Πέραμα και επιτίθενται σε δασκάλους και γονείς και δε γίνεται τίποτα, η συνέχεια θα είναι να αποθρασυνθούν και να συνεχίζουν τις επιθέσεις τους με την ανοχή ή και ακόμα χειρότερα από κοινού με την Αστυνομία.
Το αντιφασιστικό κίνημα ενιαία-συντονισμένα-αποφασιστικά θα σταματήσει στην πράξη τη συνεργασία Αστυνομίας και ΧΑ, θα συνεχίσει να αναδεικνύει τις ευθύνες κυβέρνησης και δικαιοσύνης για τις συμπράξεις αυτές, θα συνεχίσει να απαιτεί και θα επιβάλλει την παραδειγματική τιμωρία και καταδίκη της εγκληματικής- ναζιστικής συμμορίας τη ΧΑ. Δε θα σταματήσουμε την πάλη για το ξερίζωμα του φασισμού και του ρατσισμού από τις γειτονίες, μην αφήνοντας σπιθαμή χώρου για να χύσουν οι νεοναζί το φασιστικό και ρατσιστικό τους δηλητήριο.
Η Λαϊκή Ενότητα απαιτεί την καταδίκη των ναζιστών εγκληματιών της Χρυσής Αυγής!
Να μην επιτρέψουμε στον φασισμό να ξανασηκώσει κεφάλι! Να τους σταματήσουμε!

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

 
ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ: ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΦΥΣΣΑ ΘΑ ΞΑΝΑΔΩΣΟΥΝ ΗΧΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ
Δήλωση σχετικά με τα χθεσινά επεισόδια στη δίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης της «Χρυσής Αυγής», έκανε ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος.
Αναλυτικά η δήλωση του Χρήστου Βρεττάκου:
Η χυδαία επίθεση και οι ύβρεις των νεοναζί της «Χρυσής Αυγής» προς τα θύματά της και τους οικείους τους, κατά την χθεσινή δίκη, αποτελούν ευθεία επίθεση προς τους δημοκρατικούς θεσμούς, την ελευθερία και την δικαιοσύνη.
Περίπου τρεισήμισι χρόνια μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στους δρόμους της πόλης μας, μια συμμορία τραμπούκων και νοσταλγών του ναζισμού συνεχίζει να προκαλεί και να προσβάλλει την μνήμη του ίδιου του Παύλου Φύσσα και των ανθρώπων του.
Να ξέρουν, όμως, καλά όσοι θέλουν να επιβάλλουν το μίσος και το φόβο στην κοινωνία μας, πως οι γειτονιές του Παύλου, εμπνεόμενες  από την ιστορία και τους αγώνες τους, θα ξαναδώσουν ηχηρή απάντηση στον ρατσισμό και την ξενοφοβία.
Να γνωρίζουν επίσης καλά οι ίδιοι, πως ο Παύλος Φύσσας βρίσκεται στην καρδιά και την μνήμη κάθε ελεύθερου ανθρώπου. Θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους τον αγώνα για να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και να ορθωθεί δημοκρατικό φράγμα απέναντι στην «Χρυσή Αυγή».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας