ΜΑΤ κατά των κατοίκων της Λευκίμμης για τον ΧΥΤΑ

1606
ΜΑΤ

Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς σήμερα το πρωί στην περιοχή Μεσοράχια της Λευκίμμης στην Κέρκυρα, προκειμένου να περιφρουρήσουν τη λειτουργία του ΧΥΤΑ, στο οποίο αντιτάσσονται οι κάτοικοι.

Όπως λένε οι ίδιοι οι κάτοικοι, “η μάχη μόλις ξεκίνησε” και ήδη συγκεντρώνονται για να αποτρέψουν τη λειτουργία του ΧΥΤΑ.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ συνοδεία και περιπολικών με δυνάμεις από την Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας έχουν αποκλείσει την περιοχή, ενώ αυτή την ώρα τα πρώτα απορριμματοφόρα προσεγγίζουν τον χώρο για να αδειάσουν σκουπίδια.

Επεισόδια και δυο προσαγωγές στη Λευκίμμη

Πολύς κόσμος στον περιφερειακό διαμαρτύρεται και αντιστέκεται. Λίγο μετά τις 11:30,  σημειώθηκαν επεισόδια από την επίθεση των ΜΑΤ, δύο εκ των συγκεντρωμένων προσήχθησαν στην αστυνομία, ενώ πληροφορίες αναφέρουν για τραυματισμό αστυνομικού.

Λαϊκή Ενότητα: Να φύγουν τώρα τα ΜΑΤ από τη Λευκίμμη

Κλιμάκιο της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) με επικεφαλής τον συντονιστή της ΛΑΕ Κέρκυρας και πρώην βουλευτή Στέφανο Σαμοΐλη, παραβρίσκεται και συμμετέχει στην κινητοποίηση των κατοίκων που αγωνίζονται ενάντια στη λειτουργία του παράνομυ ΧΥΤΑ στα Μεσοράχια Λευκίμμης, σαν χαβούζα με εναπόθεση σκουπιδιών όλου του νομού.

Η ΛΑΕ καταγγέλει την κυβέρνηση και ιδιαίτερα τον κ. Τόσκα για το κλίμα αστυνομοκρατίας και τρομοκρατίας που έχουν δημιουργήσει στην περιοχή με την παρουσία δεκάδων διμοιριών των ΜΑΤ και με προσαγωγές διαδηλωτών.

Απαιτούμε την άμεση απομάκρυνση των ΜΑΤ από την περιοχή και την απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων διαδηλωτών.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας