Ματαιώθηκε ο πλειστηριασμός- Επιτροπή Αγώνα Μεσσηνίας: “Το σπίτι σώθηκε προσωρινά”

1914
πλειστηριασμός

Παράσταση διαμαρτυρίας με συνθήματα και πανό έκαναν σήμερα το μεσημέρι τα μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης και Αγώνα Μεσσηνίας στην είσοδο της πολυκατοικίας, όπου βρισκόταν το συμβολαιογραφικό γραφείο, όπου θα γινόταν ο πλειστηριασμός.

Λίγο αργότερα, 3 με 4 άτομα ανέβηκαν στον δεύτερο όροφο και θυροκόλλησαν φωτοτυπημένα χαρτιά με τα συνθήματά τους, ενώ στη συνέχεια αποχώρησαν.
Στο σημείο υπήρχε και Αστυνομική δύναμη που δεν χρειάστηκε να παρέμβει, αφού η διαμαρτυρία ήταν κόσμια.

“Η κινητοποίηση της Επιτροπής και η λαϊκή κατακραυγή υποχρέωσαν τη Τράπεζα να μην πραγματοποιήσει το σημερινό πλειστηριασμό του σπιτιού του άνεργου οικοδόμου στη Καλαμάτα. Δεν μπορούσαν Τράπεζα και συμβολαιογράφος μετά τη δημοσιοποίηση του προκλητικού αυτού πλειστηριασμού και τη κινητοποίηση της Επιτροπής να δικαιολογήσουν ότι θα εκπλειστηρίαζαν ένα σπιτάκι ενός άνεργου 52τ.μ. αντί 36.000 ευρώ για ένα χρέος 89.000 ευρώ.
Το κίνημα νίκησε. Το σπίτι σώθηκε προσωρινά. Ο αγώνας συνεχίζεται .
Τράπεζες, τρόικα, κυβέρνηση και «κοράκια» θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους.
Ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δόθηκε .
Καλούμε όλους τους πολίτες να πλαισιώσουν την Επιτροπή Αλληλεγγύης και Αγώνα Μεσσηνίας για να αποτρέψουμε τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις των λαϊκών νοικοκυριών και να ανατρέψουμε τις μνημονιακές πολιτικές”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας