Μας πάνε για πέμπτο μνημόνιο! Να μην το διανοηθούν

1667
esm

Η στρατηγική της κυβέρνησης συνιστά ένα πελώριο λάθος και διαγράφει ακόμα πιο πελώρια αδιέξοδα.

Η κρίση και το ξέρουν πολύ καλά στην κυβέρνηση δεν τελειώνει και δεν μπορεί να τελειώσει τον Μάιο αλλά θα έχει διάρκεια και ίσως από τον Μάιο νέα ένταση.

Αυτήν την ώρα, ο τομέας της υγείας και κυρίως η οικονομία, χρειάζονται τεράστια κεφάλαια για να στηριχθούν και ιδιαίτερα η οικονομία να μην γνωρίσει ανεπίστρεπτη κατάρρευση.

Κι’ όχι χρήματα δανεικά όπως τώρα ή απλώς αναστολές πληρωμών. Μια ήδη υπερχρεωμένη οικονομία, με νέο κύμα δανεισμού θα πνιγεί στην κυριολεξία. Θα πληρώνει τόκους και χρεολύσια περισσότερο από τα εισοδήματα!

Αυτό που χρειάζεται τώρα η Ελλάδα, είναι δωρεάν, πως να το πούμε, τζάμπα στοχευμένο χρήμα, που θα στηρίξει  την ενίσχυση του δημόσιου τομέα της υγείας θα στηρίξει εργαζόμενους,εισοδήματα και κατανάλωση και θα στηρίξει δημόσιες επενδύσεις και επιχειρήσεις, κάτω, όμως, από αυστηρό δημόσιο έλεγχο στη διαχείρισή τους και στις πιο μεγάλες, με συμμετοχή του δημοσίου στο μετοχικό της κεφάλαιο, με κριτήριο τις θέσεις εργασίας και της εργασιακές σχέσεις.

Η Ε.Ε δεν φαίνεται μέχρι τώρα διατεθειμένη να εκδώσει ούτε καν ευρωομόλογα και όχι να κόψει χρήμα και να το κατανείμει δωρεάν στα κράτη-μέλη με βάση τις ανάγκες τους.

Η Ε.Ε το μόνο που σκοπεύει να δώσει είναι νέα δάνεια και δάνεια, κυρίως, από τον ESM.

Για αυτό, όποιες κεφαλαιακές ενέσεις θα έρθουν στην χώρα από την Ε.Ε, απλώς θα αυξήσουν την υπερχρέωσή μας, ενώ θα συνοδευτούν με όρους, στην ουσία με ένα πέμπτο μνημόνιο, μετά το τέταρτο άτυπο μνημόνιο που μας άφησε αμανάτι ο Τσίπρας.

Αυτό θα είναι και το τέλος της χώρας, αφού μια υπερχρεωμένη Ελλάδα με σκληρή λιτότητα δεν θα είναι χώρα αλλά μια αθλιέστατη αποικία με πολίτες πάμφτωχους και εξανδραποδιμένους.

Η Ελλάδα δεν πρέπει να πάθει ότι υπέστη τον Ιούλιο του 2015 από τον Τσίπρα με την εκβιαστική υπογραφή του τρίτου μνημονίου.

Η Ελλάδα εδώ και τώρα χρειάζεται σχέδιο και προετοιμασία, γιατί, θέλει δεν θέλει, θα υποχρεωθεί, αν θέλει να επιβιώσει και να έχει μέλλον, να βρεθεί με εθνικό νόμισμα έξω από την Ε.Ε.

 

Ν.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας