Μαρτυρίες για εμπρησμό στην Εύβοια. Στο μικροσκόπιο των Αρχών τρεις ύποπτοι

870
εμπρησμό

Συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς που ξέσπασε στην Εύβοια και κατέκαψε μέχρι στιγμής χιλιάδες στρέμματα παρθένου δάσους.

Τα κλιμάκια της Δίωξης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού συλλέγουν στοιχεία προκειμένου να εξετάσουν τις μαρτυρίες και τις καταθέσεις σχετικά με τις βάσιμες υποψίες που υπάρχουν ότι η πυρκαγιά στην κεντρική Εύβοια ξεκίνησε από ανθρώπινο χέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κλιμάκια φαίνεται να έχουν σχηματίσει ήδη βάσει των στοιχείων και τουλάχιστον 25 καταθέσεων κατοίκων και μαρτύρων, το προφίλ τουλάχιστον τριών βασικών υπόπτων για εμπρησμό, ενώ εξετάζονται το άλλοθί τους. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν και οι τρεις ύποπτοι, απουσίαζαν τόσο από την περιοχή όσο και από τις οικίες τους, κατά τον χρόνο εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

Εκτός από τις μαρτυρίες και τις καταθέσεις οι οποίες συνεχίζονται προκειμένου να συλλέξουν οι Αρχές όλα τα στοιχεία για να καταλήξουν στα αίτια της πυρκαγιάς, εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών μιλούν ανοιχτά για εμπρησμό.

Όλα δείχνουν εμπρησμό

Μιλώντας στο One Channel ο Δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς, ανέφερε ότι σύμφωνα με δική του εκτίμηση, δεν υπάρχουν τυχαία αίτια για αυτή τη φωτιά.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, το σημείο από όπου ξεκίνησε η φωτιά είναι σε δρόμο ασφάλτινο ενώ πλευρικά είναι πυκνό πευκοδάσος και από τις δυο κατευθύνσεις.
«Τα έμπειρα στελέχη της Πυροσβεστικής θα εκτιμήσουν αν αυτό προήλθε από κάτι. Εύχομαι να κάνω λάθος» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων, στην περιοχή φαίνεται πως κυκλοφορούσε κάποιο όχημα πριν από την έναρξη της πυρκαγιάς.

Ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων είπε ότι λίγες μέρες πριν τη μεγάλη πυρκαγιά, την περασμένη Παρασκευή, σε απόσταση 7 χιλιομέτρων, είχε ξεσπάσει και πάλι πυρκαγιά στις 3 το πρωί.

Στην Εύβοια κλιμάκιο του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής

Κλιμάκιο του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής βρίσκεται στο νησί και ήδη ερευνά την υπόθεση. Ήδη έχουν ληφθεί δεκάδες καταθέσεις που σύμφωνα με τις πληροφορίες κάνουν λόγο για εμπρησμό και οι αρχές αναζητούν στοιχεία που ενδεχομένως θα στηρίξουν αυτήν την εκδοχή.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας