Μακρόν: Η Δύση έχει αφήσει στην Τουρκία την ασφάλεια Ανατολικής Μεσογείου

1215
μακρόν

Μια δραματική πραγματικότητα καυτηρίασε παραπονούμενος, περίπου ως φτωχός συγγενής, ο συνυπεύθυνος του δράματος πρόεδρος της Γαλλίας Ε.Μακρόν.

Ο Εμανουέλ Μακρόν χαρακτήρισε “λάθος της Ευρώπης” και εμείς προσθέτουμε στην ουσία όλης της Δύσης και πρώτα από όλα Γερμανίας και ΗΠΑ, ότι “άφησαν την ασφάλεια της Ανατολικής Μεσογείου στα χέρια της Τουρκίας“.

Ο Μακρόν αναγνώρισε κάτι που εδώ και καιρό επισημαίνουν η Iskra και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης για το αναγκαστικό, λόγω αδυναμίας τους, κενό ισχύος που έχει αφήσει η Δύση στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου, Βόρειας Αφρικής, Μέσης Ανατολής και κεντρικής Ασίας, το οποίο επειχειρεί να καλύψει η Τουρκία, με τις ΗΠΑ και την Γερμανία να αποδέχονται, θέλουν δεν θέλουν, αυτόν τον φιλόδοξο ρόλο της Τουρκίας.

Μόνο στην υποτελή στα δυτικά κέντρα Ελλάδα δεν έχουν αντιληφθεί αυτές τις αλήθειες για τον ηγεμονικό ρόλο που έχει γίνει αποδεκτός από τα δυτικά κέντρα να παίξει η Τουρκία στην περιοχή και για το γεγονός ότι στην Ελλάδα τα ίδια κέντρα εναποθέτουν την μακάβρια τύχη της Ιφιγένειας προς εξευμενισμό της Τουρκίας.

Στην Ελλάδα πρέπει γρήγορα να το πάρουμε απόφαση ότι δεν είναι η Τουρκία η οποία εξαρτάται από την Γερμανία και τις ΗΠΑ αλλά είναι αντιθέτως, κατά “παράδοξοτρόπο, οι ΗΠΑ και η Γερμανία που κρέμονται από την Τουρκία για να προωθήσουν τα ιδιαίτερα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα τους στην περιοχή.

Και πρέπει να συνειδητοποιήσουμε αυτήν την καινούρια κατάσταση για να αλλάξουμε ριζικά την πορεία της χώρας και τους οικονομικούς και εξωτερικούς προσανατολισμούς της, πριν να είναι πολύ αργά.

Μητσοτάκης, όμως, και Τσίπρας γονυκλινείς στα δυτικά κέντρα, κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου και ζουν σε άλλο τόπο και χρόνο!

Κ.Μ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας