Ιδού τα συνεταιράκια που ξεπουλάνε την Μακεδονία: ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΑΝΕΛ, Ένωση Κεντρώων, Ποτάμι, ΔΗΣΥ υπέρ της Σύμβασης εκποίησης του ΟΛΘ στην Βουλή

2295

Μπορεί κυβέρνηση και μνημονιακή αντιπολίτευση να σηκώνουν ψεύτικα και απατηλά κύματα τεχνητών αντιπαραθέσεων για τις καρέκλες της εξουσίας και τα προνόμια τους, μπορεί ακόμα να κόπτονται, δήθεν, για την Μακεδονία και την ελληνικότητα της, αλλά σε όλα τα ουσιώδη που αφορούν την υπόσταση και την πορεία του τόπου και της Μακεδονίας συμφωνούν, συμπορεύονται και συναινούν σε επιλογές καταστροφής τους.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΑΝΕΛ, Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων, ΔΗΣΥ ψήφισαν όλοι μαζί στην Βουλή την κατάπτυστη σύμβαση ξεπουλήματος του κερδοφόρου στρατηγικού ιστορικού λιμανιού της Θεσσαλονίκης σε πολυεθνικές εταιρείες της Γερμανίας και της Γαλλίας και σε ημέτερους διαπλεκόμενους ολιγάρχες.
Το ξεπούλημα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και μάλιστα έναντι ενός χαριστικού ευτελέστατου τιμήματος, του λιμανιού που αντιπροσωπεύει την θαλάσσια πύλη της Μακεδονίας και των Βαλκανίων, ισοδυναμεί με εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας και εγκατάλειψη στρατηγικής θέσης για την ασφάλεια και την ανάπτυξη της Μακεδονίας και της χώρας.
Και, όμως, γι’ αυτήν την χειροπιαστή πράξη μειοδοσίας και πισώπλατου μαχαιρώματος της Μακεδονίας και της Ελλάδας, ουδείς εκ των ”μακεδονομάχων” των συλλαλητηρίων, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, δεν λέει κουβέντα, κρατώντας κρυμμένα ”τα μυστικά και τα ντοκουμέντα” του εθνικού εγκλήματος.
Είναι οι ίδιες πολιτικές δυνάμεις και οι ίδιες αντιλήψεις που την ίδια ώρα ξεπουλάνε στον Λάτση το Ελληνικό ως μνημονιακό προαπαιτούμενο και τον στρατηγικό Διαχειριστή του Εθνικού Συσήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ Α.Ε.) σε πολυεθνικό κονσόρτιουμ.
Είναι οι ίδιες, ακόμα, πολιτικές δυνάμεις που έχουν ρευστοποιήσει, εδώ και δεκαετίες, τα θαλάσσια δικαιώματα του Αιγαίου (βλ. πρωτόσκολο Βέρνης) και τώρα υποθηκεύουν την Κυπριακή ΑΟΖ.
Λες και μπορεί να υπάρξει χώρα με την στρατηγική οικονομική της βάση εκχωρημένη σε ξένα πολυεθνικά, συχνά, κρατικά κέντρα, με υποθηκευμένες τις θάλασσες της, με μια ολιγαρχία να υπερπλουτίζει, με τον λαό της εξαθλιωμένο και τους πιο μορφωμένους νέους της στην ξενιτιά.
Γιατί τους ανεχόμεθα;
Τι φοβούμεθα;
Φοβάται ο ξυπόλυτος ”ραγιάς” μη χάσει τα παπούτσια του.
Έλεος!

Τ.Κ

Υ.Γ: Η ΔΗΣΥ (πρώην ΠΑΣΟΚ) ψήφισε παρών στην Σύμβαση πώλησης του ΟΛΘ.

 Το παρών, όμως στην προκειμένη περίπτωση δεν εκφράζει αποστασιοποίηση αλλά ισοδυναμεί με καραμπινάτο ”πράσινο φως” στο έγκλημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας