Μαζική και μαχητική κινητοποίηση των συνταξιούχων σήμερα (04/10) στην Αθήνα

1422
κινητοποίηση

Μαζική – μαχητική συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και δυναμική πορεία στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν σήμερα Τετάρτη, 4-10-2018, χιλιάδες συνταξιούχοι στο πλαίσιο παναττικής – πανσυνταξιουχικής κινητοποίησης, που διοργάνωσαν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – Δημοσίου – ΟΣΕ – OAEE – ΝΑΤ – ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ – ΠΣ Δικηγόρων – ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ.

Το κεντρικό πανό των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων έγραφε «Οι συνταξιούχοι δεν σκύβουν το κεφάλι. Διεκδικούμε στο ακέραιο ότι μας έχει αφαιρεθεί», ενώ τα συνθήματα δονούσαν την ατμόσφαιρα καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας.

Στην συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης χαιρετισμούς απηύθυναν ο Χρήστος Μπουρδούκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του Δημοσίου, ο Τάσος Γεωργιάδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Συνταξιούχων ΕΛΤΑ, η Παναγιώτα Ντελή, από το Σύλλογο Θανόντων Συζύγων «ΑΞΙΑ», ο Σωτήρης Ραυτόπουλος, πρόεδρος της ΠΟΣ – ΟΣΕ, ο Κώστας Τζατζάνης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Επίτιμων Μηχανικών του ΤΕΕ και ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της ΠΟΣ – ΟΑΕΕ. Η κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση  έγινε από τον Δήμο Κουμπούρη, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ.

Στη συγκέντρωση διαβάστηκαν δεκάδες χαιρετιστήρια μηνύματα από συλλόγους συνταξιούχων, μεταξύ αυτών και της Πρωτοβουλίας Αποστράτων για το Ασφαλιστικό.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες της ΛΑ.Ε (Στρατούλης, ΛεουτσάκοςΣπανού, μέλη της Π.Γ) και του ΚΚΕ, καθώς και αντιπροσωπείες από τις γραμματείες του ΜΕΤΑ και του ΠΑΜΕ.

Η σημερινή κινητοποίηση εντάσσεται στο νέο κύκλο αγωνιστικών δράσεων, με τις οποίες συνεχίζεται ο αγώνας των συνταξιούχων ενάντια στην συνεχιζόμενη μνημονιακή συνταξιοκτόνο πολιτική της κυβέρνησης, ενάντια σε παλιές και νέες περικοπές στις συντάξεις, για να καταργηθούν οι νόμοι Κατρούγκαλου και Αχτσιόγλου και όλες οι μνημονιακές αντιασφαλιστικές νομοθετικές ρυθμίσεις, για να διεκδικηθούν αυξήσεις στις συντάξεις.

Μάλιστα, από τη συγκέντρωση της Αθήνας ανακοινώθηκαν τρεις νέες κινητοποιήσεις των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων που θα γίνουν ως εξής:

  • Στη Θεσσαλονίκη, στις 13 Νοέμβρη (συνταξιούχοι από Θεσσαλία και πάνω).
  • Στην Αθήνα, στις 15 Νοέμβρη (συνταξιούχοι από Θεσσαλία και κάτω).
  • Στις 15 Δεκέμβρη,  στην Αθήνα, πανελλαδικό συλλαλητήριο των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

Κάλεσμα συμμετοχής στη σημερινή συγκέντρωση είχαν απευθύνει και ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείων Αθηνών και Περιχώρων και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Υπενθυμίζεται πως στο πλαίσιο του νέου γύρου κινητοποιήσεων των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων έχουν ήδη γίνει συγκεντρώσεις σε Λάρισα, Πάτρα, Γιάννενα και Κοζάνη.

Κινητοποιήσεις σε άλλες πόλεις

– Την Παρασκευή 5 Οκτώβρη θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στα Τρίκαλα, στις 10.30 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

– Την Τρίτη 9 Οκτώβρη συγκεντρώσεις θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου και στο Βόλο, στις 11 π.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, ο Δημήτρης Στρατούλης έκανε την εξής δήλωση:

Ψευτοδίλημμα το εάν οι συντάξεις κοπούν από Τσίπρα ή Μητσοτάκη

 «Οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να επαφίενται στις υποσχέσεις της κυβέρνησης για ενδεχόμενη εξάμηνη ή ετήσια αναστολή των μειώσεων στις συντάξεις, που βέβαια ούτε αυτή λύνει το πρόβλημα, επειδή θα γίνουν μετά και ενδεχομένως αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2019.

Ούτε να πιστεύουν στα φτηνά κόλπα της ηγεσίας της ΝΔ, που εξαγγέλλει ότι θα καταργήσει το νόμο Κατρούγκαλου, για να κάνει, όμως, τις ίδιες μειώσεις με άλλο τρόπο (τριφασικό σύστημα Πινοσέτ). Ο μόνος τρόπος να μην μειωθούν οι συντάξεις είναι η ακύρωση των σχετικών άρθρων τριών νόμων που τις προβλέπουν.

Όλα τα άλλα είναι κοροϊδία των συνταξιούχων πάνω στα ερείπια των συντάξεων μετά από 26 μειώσεις τους τα χρόνια των μνημονίων.

Οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να εγκλωβιστούν στην πολιτική παγίδα να έχουν να επιλέξουν στις ερχόμενες εκλογές, ποιος εκ των κυρίων Τσίπρα και Μητσοτάκη θα τους μειώσει τις συντάξεις.

Οι συνταξιούχοι ένα μόνο τρόπο έχουν να αποτρέψουν τη νέα «κατεδάφιση» των συντάξεων και της ζωής τους:

Να βγουν από τα σπίτια τους στους δρόμους, να ενωθούν και να ξεσηκωθούν για την ακύρωση των νέων μειώσεων στις συντάξεις τους, για την αποκατάσταση των λεηλατημένων από τα μνημόνια συντάξεών τους, αλλά και για την ανατροπή όλου του μνημονιακού πολιτικού κατεστημένου που τις ψηφίζει, τις προωθεί και τις στηρίζει».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας