Μαζική και μαχητική συμμετοχή στην απεργία και στις συγκεντρώσεις

3160

Ενάντια στα προηγούμενα μνημόνια και στο προωθούμενο 4ο

Με μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων, συνταξιούχων, ανέργων και νέων, πραγματοποιήθηκε η 24ωρη Πανελλαδική Πανεργατική απεργία ενάντια στα νέα και παλιά μνημονιακά μέτρα λεηλασίας των μισθών, των συντάξεων και των λαϊκών εισοδημάτων και κατεδάφισης των εργασιακών μέτρων και δικαιωμάτων.

Μαζικές και μαχητικές ήταν οι απεργιακές συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε όλη τη χώρα, παρά τις δυσκολίες που προκάλεσε το τσουχτερό κρύο.

Στις απεργιακές πορείες και συγκεντρώσεις κυριάρχησαν συνθήματα κατά των μνημονιακών πολιτικών, της κυβέρνησης, του ΔΝΤ και της ΕΕ.

Η ΛΑΕ συμμετείχε με δικά της μαζικά μπλοκ διαδηλωτών στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις.

Στην Αθήνα, μετά το τέλος των συγκεντρώσεων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο πεδίο του Άρεως, της ΓΣΕΒΕΕ στο άγαλμα Κολοκοτρώνη, των πρωτοβάθμιων σωματείων και οργανώσεων της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και κοινωνικών κινημάτων στο χώρο του Μουσείου – Πολυτεχνείου και του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, οι διαδηλώσεις που ακολούθησαν ενώθηκαν στην πράξη σε ένα ενιαίο ανθρώπινο ποτάμι διαδηλωτών.

Συνδικαλιστές που πρόσκεινται στη Ριζοσπαστική Αριστερά, που συνομίλησαν με συνεργάτες της ISKRA, εκτιμούν ότι η ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της 8ης Δεκέμβρη πρέπει να αποτελέσει την αφετηρία για την κλιμάκωση των εργατικών και λαϊκών αγώνων και για το συντονισμό των εργαζομένων, συνταξιούχων, ανέργων και νέων, με τους αγρότες, τους επαγγελματίες τους επιστήμονες, σε ένα ενιαίο παλλαϊκό μέτωπο για την αντιμνημονιακή ανατροπή.

Ο νέος αυτός κύκλος εργατικών και λαϊκών αγώνων μπορεί αυτή τη φορά να είναι νικηφόρος, εφόσον οι ανυπόταχτες Αριστερές και αντιμνημονιακές δυνάμεις συγκροτήσουν ένα ενιαίο πολιτικό και εκλογικό μέτωπο, το οποίο στη βάση ενός ριζοσπαστικού και βιώσιμου προγράμματος που θα συνοδεύει την έξοδο απ’ την ευρωζώνη και την έκδοση εθνικού νομίσματος, θα δίνει ελπίδα θετικής διεξόδου για το λαό, τη νεολαία και τη χώρα μας.

Αυτό είναι το κρίσιμο πολιτικό επίδικο της παρούσας χρονικής περιόδου και η κάθε Αριστερή και αντιμνημονιακή δύναμη θα κριθεί και τώρα και στο μέλλον από το λαό και τη νεολαία, ανάλογα πως θα απαντήσει σε αυτό. Όποιος αδιαφορεί, καθυστερεί ή υπονομεύει τη δημιουργία ενός τέτοιου πολιτικού μετώπου διευκολύνει ουσιαστικά την διαιώνιση του σημερινού μνημονιακού πολιτικού σκηνικού και τη συνέχιση των πολιτικών της οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης του λαού.

Κατά τη διάρκεια της απεργιακής συγκέντρωσης στην Αθήνα ο Δημήτρης Στρατούλης μέλος της ΠΓ της ΛΑΕ έκανε στους παριστάμενους δημοσιογράφους την εξής δήλωση :

«Η ΛΑΕ χαιρετίζει και στηρίζει τη σημερινή πανεργατική απεργία, η οποία μπορεί και πρέπει να είναι η αφετηρία για νέο νικηφόρο κύκλο εργατικών και λαϊκών αγώνων για την επιβίωση του λαού και την αντιμνημονιακή ανατροπή.

Η συγκρότηση πολιτικού μετώπου των αριστερών και αντιμνημονιακών δυνάμεων, στη βάση ριζοσπαστικού και βιώσιμου προγράμματος, θα οδηγήσει σε νέα άνθηση των αγώνων δίνοντας ελπίδα θετικής διεξόδου στην εργατική τάξη, στη νεολαία και σ’ ολόκληρο το λαό.

Όποιες δυνάμεις δεν συμβάλλουν στη συγκρότηση ενός τέτοιου πολιτικού μετώπου αντιμνημονιακής και προοδευτικής ανατροπής, εκ των πραγμάτων και ανεξαρτήτως προθέσεων, διευκολύνουν την κυβέρνηση και όλο το πολιτικό κατεστημένο να συνεχίσουν τη μνημονιακή λεηλασία του λαού και της νεολαίας»

Βίντεο με τις δηλώσεις του Δημ. Στρατούλη

Φωτογραφικό υλικό από τη σημερινή πανεργατική απεργία 

apergia4 apergia3 apergia2 apergia1 apergia10 apergia9 apergia7 apergia5 apergiaapergia11

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας