Μαζικές απολύσεις εργαζόμενων σε ΗΠΑ και Σουηδία

1454
μαζικές

Στις ΗΠΑ ο όμιλος Macy’s (πολυκαταστήματα ένδυσης, οικιακού εξοπλισμού κ.α) ανακοίνωσε χθες ότι θέτει σε «τεχνική ανεργία» τη μεγάλη πλειονότητα των 130.000 υπαλλήλων του, λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού, εξαιτίας της οποίας αναγκάστηκε να κλείσει όλα τα καταστήματά του.

Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος αναφέρει ότι θα συνεχίσει τη λειτουργία του «με το ελάχιστο δυναμικό» σε όλα τα καταστήματα Macy’s, Bloomingdale’s και Bluemercury.

Στις 31 Δεκεμβρίου 2019 η εταιρεία απασχολούσε περίπου 130.000 ανθρώπους. Οι υπάλληλοι που θα συνεχίσουν να εργάζονται είναι εκείνοι που απασχολούνται στο διαδικτυακό εμπόριο, στη διανομή και στα τηλεφωνικά κέντρα (για παράδειγμα, στην εξυπηρέτηση πελατών).

Η εταιρεία έκλεισε όλα τα καταστήματά της από τις 18 Μαρτίου, γεγονός που οδήγησε στην πτώση των εσόδων, μολονότι συνεχίζει τη δραστηριότητά της στις διαδικτυακές αγορές. Σκοπεύει επίσης να λάβει ακόμη πιο δραστικά μέτρα, τα οποία προς το παρόν δεν έχει διευκρινίσει.

Στη Σουηδία, ένας αριθμός ρεκόρ εργαζομένων, ειδοποιήθηκαν πως τερματίζεται η απασχόλησή τους τον Μάρτιο, ξεπερνώντας ακόμη και το ποσοστό που είχε καταγραφεί κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης, ανέφερε σήμερα η Σουηδική Υπηρεσία Δημόσιας Απασχόλησης.

 «Ποτέ δεν έχουμε δει τόσο υψηλούς αριθμούς μέσα σε έναν μήνα. Την προηγούμενη εβδομάδα, ο αριθμός των ανθρώπων που απολύθηκαν διπλασιάστηκε», δήλωσε η Ανίκα Σάντεν, επικεφαλής αναλύτρια στη Σουηδική Υπηρεσία Δημόσιας Απασχόλησης, σε συνέντευξη Τύπου.

Συνολικά 36.800 άνθρωποι έλαβαν ειδοποίηση για τερματισμό της εργασιακής σχέσης τους τον Μάρτιο, σε σύγκριση με 3.292 τον Μάρτιο του περασμένου έτους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας