Μαδούρο: Επιδεικνύει συλληφθέντες σωματοφύλακες του Τραμπ μετά από απόπειρα εισβολής

2207
σωματοφύλακες

Νέα κρίση στις ταραγμένες σχέσεις ΗΠΑ με Βενεζουέλα: Όπως ισχυρίζεται το καθεστώς του  Νικολάς Μαδούρο, δύο Αμερικανοί υπήκοοι που αναφέρει ως «σωματοφύλακες του Τραμπ», συνελήφθησαν την Κυριακή κατά την απόπειρα «θαλάσσιας εισβολής» στη χώρα μαζί με 11 ακόμη άτομα άλλων εθνικοτήτων.

Όπως έκανε γνωστό ο Μαδούρο στο διάγγελμά του την Κυριακή, ανάμεσα στους 13 «τρομοκράτες» που συνέλαβαν οι αρχές της Βενεζουέλας για παράνομη εισβολή στη χώρα, είναι και δύο Αμερικανοί πολίτες, ο Λουκ Ντένμαν και ο Έιραν Μπάρι, οι οποίοι -σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας- είναι «σωματοφύλακες» του Ντόναλντ Τραμπ, δηλαδή μέλη της US Secret Service.

Τα διαβατήρια και τα έγγραφα των Αμερικανών αποδεικνύουν πως ήταν βετεράνοι του πολέμου στο Ιράκ. 

«Ένας από τους αιχμάλωτους είπε στην πρώτη του μαρτυρία ότι η ομάδα εισβολής περιελάμβανε δύο πολίτες των ΗΠΑ, οι οποίοι είναι φύλακες του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Ακούστε προσεκτικά, είναι μόνο 27 δευτερόλεπτα αλλά τα λένε όλα:

«Είναι μεσάζοντες του Αρχηγού Ασφαλείας του Προέδρου των ΗΠΑ και λένε ότι προέρχονται από τον Σύμβουλο Ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ», υπογράμμισε ο Νικολάς Μαδούρο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας την εισβολή της Κυριακής και της Δευτέρας την είχε σχεδιάσει η αμερικανική υπηρεσία κατά των ναρκωτικών DEA σε συνεργασία με το καρτέλ «γκουαχάρη», που δραστηριοποιείται στην Κολομβία και τη Βενεζουέλα. Η DEA ζήτησε επίσης και τη συνδρομή της εταιρείας μισθοφόρων Silvercorp.

Κατά τη διάρκεια της απόβασης των μισθοφόρων φαίνεται άλλοι οκτώ από αυτούς σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας της Βενεζουέλας, αλλά ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί οι πληροφορίες. Μεταξύ αυτών που έχουν συλληφθεί συμπεριλαβάνονται γνωστοί αντίπαλοι του προέδρου Μαδούρο που και στο παρελθόν είχαν διακριθεί για τη βίαιη δράση τους, όπως ο Ζοσνάρς Αντόλφο Μπαντουέλ.

Αρχηγός των μισθοφόρων φαίνεται ότι ήταν ο Αντόνιο Σεκέα, που συνελήφθη, μαζί με δύο πρώην «λιποτάκτες αστυνομικούς», τον Ροντόλφο Ροντρίγκες και τον Γιέφερσον Φερνάντες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ξεκαθάρισε πως «η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν έχει καμία σχέση».

«Μόλις μάθαμε για αυτήν την είδηση. Ό,τι και αν είναι, θα σας ενημερώσουμε. Δεν έχει καμία σχέση με την αμερικανική κυβέρνηση», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τραμπ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας