Μαίνεται η φωτιά στη Μάνη – Καταγγελίες για καθυστερήσεις στην κατάσβεση

1818
φωτιά

Καμένα σπίτια σε Κάτω Κότρωνα, Παρασυρό, Σκουτάρι και Δροσοπηγή έχει αφήσει πίσω της η φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ανατολική Μάνη.
«Μάχη» με τις φλόγες και τον δυνατό άνεμο έδιναν όλα τη νύχτα οι πυροσβεστικές δυνάμεις κυρίως στις περιοχές του Πύριχου και του Παρασυρού, όπου βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη δύο μεγάλες πυρκαγιές.
Αυτή την ώρα στον Πύριχο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα οικτώ ατόμων, ενώ στον Παρασυρό 66 πυροσβέστες με 33 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 20 ατόμων, δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.
Την ίδια ώρα οι τοπικές αρχές επιρρίπτουν ευθύνες για τη φωτιά στην Πυροσβεστική. Όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Πέτρος Ανδρεάκος την απόλυτη ευθύνη για την φωτιά την έχει η Πυροσβεστική, καθώς όπως υποστήριξε δεν υπήρξε συντονισμός.
Από την πλευρά της, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα έκανε λόγο για καθυστερήσεις, όταν οι τοπικές αρχές ζήτησαν την Κυριακή να σπεύσουν τα εναέρια μέσα. «Πρέπει να έρθουν και άλλα εναέρια μέσα γιατί οι άνεμοι είναι ισχυροί» προειδοποίησε, κάνοντας λόγο για δύσκολη κατάσταση.
Σύμφωνα με την κ. Τζανετέα τα ξενοδοχεία στον Κάτω Κότρωνα, περιοχή μοναδικού φυσικού κάλλους, εκκενώθηκαν εγκαίρως.
Η φωτιά προήλθε από αναζωπύρωση της πυρκαγιάς που ξέσπασε το Σάββατο στον Πύρριχο Λακωνίας την οποία οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής είχαν θέσει υπό μερικό έλεγχο την Κυριακή το μεσημέρι.
Παράλληλα, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε πλέον η πυρκαγιά που ξέσπασε, στις 3:30 τα ξημερώματα, στην περιοχή Άνω Σούλι Μαραθώνα. Στο σημείο επιχειρούν τώρα 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το τελευταίο 24ωρο ξέσπασαν 108 πυρκαγιές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας