Μέτωπο Δράσης, υποψ.Δήμαρχος Ιωαννιτών Β.Καφαράκης: Ενισχύουμε τους αγώνες μας

1207
δήμαρχος

Οι επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές λαμβάνουν χώρα σε μια πολύ κρίσιμη συγκυρία τόσο για τα Γιάννενα όσο και για ολόκληρη τη χώρα και το λαό της. Δέκα χρόνια οικονομική και βαθιά κοινωνική κρίση και 9 χρόνια μνημόνια δημιούργησαν τεράστια οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Η οικονομία δέχτηκε ένα τεράστιο πλήγμα που μόνο σε καιρό πολέμου έχει παρουσιαστεί. Οι άνεργοι ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο, η πλειοψηφία των προσλήψεων γίνεται με μερική και ελαστική απασχόληση. Οι μισθοί 400 € γενικεύτηκαν, η υποχρηματοδότηση των κοινωνικών αναγκών ελαχιστοποιήθηκε, 400.000 και παραπάνω νέοι έχουν ξενιτευτεί. Παρόμοια είναι η κατάσταση και στο Δήμο μας.

Πάνω στο ρημαγμένο τοπίο που αφήνει η πολιτική των τελευταίων χρόνων κυβέρνηση και τοπικές αρχές ετοιμάζονται να αρχίσουν το καταστροφικό τους έργο από εκεί που το άφησαν το 2010 όταν ήρθαν τα μνημόνια. Από κει ετοιμάζονται να πιάσουν το νήμα.

Αυτό σημαίνει ότι όλα θα τεθούν στον αυτόματο πιλότο της ανάπτυξης που απαιτούν τα μεγάλα συμφέροντα. Ιδιωτικές επενδύσεις χωρίς κανένα έλεγχο και με κάθε διευκόλυνση, φθηνό εργατικό και γενικότερα ανθρώπινο δυναμικό, ιδιωτικοποιήσεις, λιτότητα διαρκής για το λαό, καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος. Οι δημόσιες επενδύσεις ανύπαρκτες και ιδιωτικές επενδύσεις ανεξέλεγκτες.

Όλες οι μνημονιακές παρατάξεις στο Δήμο μας δε διαφώνησαν στο παραμικρό με την εφαρμοζόμενη πολιτική και οι μικροδιαφοροποιήσεις τους σε επίπεδο προσώπων δεν αλλάζουν την ουσία. Εφάρμοσαν και εφαρμόζουν πολιτική που εξυπηρετεί δεδομένα συμφέροντα είτε στο κατασκευαστικό τομέα (μεγαλοεργολάβους) είτε στο τουριστικό (μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες) είτε χαρίζοντας πρόστιμα στις εταιρίες εμφιάλωσης και πάει λέγοντας.

Αυτή η ζοφερή εικόνα που δεν πρόκειται να βελτιωθεί ουσιαστικά και η πολιτική που ετοιμάζεται από τις αρχές για τα επόμενα χρόνια εξηγεί πειστικά γιατί ήταν αναγκαία η κάθοδος του Μετώπου Δράσης στις δημοτικές εκλογές.

Το Μέτωπο Δράσης πιάνοντας το νήμα από τη ΔΡΑΣΥ κατεβαίνει στις εκλογές διευρυμένο με νέες οργανώσεις (Εργατικός Αγώνας, ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ) και πολλούς άλλους ανένταχτους αγωνιστές!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας