“Μέτωπο Ανατροπής για την Αθήνα” Α.Μπέσκα-Θεοδόση: Συνάντηση με Πρόεδρο 2ηςΔ.Κ περιοχής-Παγκρατίου

1071
μέτωπο

Έγινε την Δευτέρα 1/4  συνάντηση της Αυγής Μπέσκα Θεοδόση, υποψήφιας Δημάρχου με το ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ για την Αθήνα, και την Πρόεδρο Χριστίνα Μελά στα γραφεία της 2ης Δημ. Κοινότητας.

Παρευρέθηκαν  τα μέλη του συντονιστικού Κώστας Κατσάμπης, Ευαγγελία Μεταξά, Μάκης Παλαπάνης. Συζητήθηκαν τα προβλήματα που αφορούν την 2η Δ.Κ. περιοχές Παγκρατίου και Ν.Κόσμου, όπως αυτά έχουν εντοπιστεί με βασικότερα τα εξής : Άλσος Παγκρατίου σχετικά με το πράσινο και την κοπή ψηλών επικίνδυνων δέντρων Λόφος Λαμπράκη, εκκρεμότητα με το κυλικείο.

Ζητούν να παραχωρηθεί σε τοπικούς συλλόγους ή ΚΟΙΝ.ΣΕΠ για την επαναλειτουργία του. Άλσος Λογγίνου Μετς, να γίνει ψεκασμός για τα κουνούπια, να εντοπιστούν τα στάσιμα νερά που προέρχονται από το Α’ Νεκροταφείο. Σε όλα τα παρκάκια υπάρχει πρόβλημα με το φωτισμό, τα χαλασμένα πλακόστρωτα, τα χαλασμένα γηπεδάκια μπάσκετ και τις παιδικές χαρές.

Η έλλειψη προσωπικού γενικότερα στην καθαριότητα και το πράσινο αφήνει τα πάρκα σε εγκατάλειψη και αφροντισιά. Στο Δουργούτι, στα προσφυγικά του Νέου Κόσμου, να βρεθεί τρόπος να επαναλειτουργήσουν τα καταστήματα, καθώς μέχρι τώρα κηρύσσονται άγονες οι δημοπρασίες λόγω του υψηλού ενοικίου που ζητά ο Δήμος.

Έχουν παραχωρηθεί χώροι για στέγαση συλλόγων, Πήγασος, Θρακιώτες, Σύλλογος Γυναικών. Να προχωρήσει ο Δήμος σε απαλλοτρίωση του πάρκου Δημάρχου Δ. Μπέη, στη Χελντράϊχ, το οποίο διεκδικεί η Εκκλησία, ενώ από το 2016 έχει ληφθεί απόφαση για αγορά μετά από αγώνες των κατοίκων από το 2006. Παιδικοί σταθμοί, υπάρχουν ελλείψεις στα κτίρια και λόγω των νέων αυστηρών προδιαγραφών. Ζητείται στην Κασομούλη, που ήταν ο Όμιλος Εθελοντών να γίνει παιδικός σταθμός.

Το Δημοτικό Ιατρείο, είναι κλειστό προ τριετίας και περιμένει ακόμα την εύρεση χώρου για την μεταφορά των υπηρεσιών του.

Μεγάλο πρόβλημα αποτελεί η στάθμευση, με ελεγχόμενους χώρους στάθμευσης, κατάργηση θέσεων στάθμευσης π.χ. πλ. Προσκόπων, χωρίς διαβούλευση με τους κατοίκους και την κοινότητα.

Προβλήματα με τα καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (Κ.Υ.Ε.) με υπερβάσεις τραπεζοκαθισμάτων, κλείσιμο με υαλοπετάσματα δημόσιων  χώρων, οχλαγωγία και υπέρβαση στο ωραρίου και την ένταση της  μουσικής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας