Μέτωπο Ανατροπής για την Αθήνα: Αλληλεγγύη στον αγώνα των διανομέων

1595
ντειβεράδες

Το Μέτωπο Ανατροπής για την Αθήνα συμπαρατάσσεται και στηρίζει τα δίκαια αιτήματα και την σημερινή απεργιακή κινητοποίηση των Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου.

Μαζί με όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της Αθήνας και δεκάδες συνδικάτα και συλλογικότητες, διαμαρτυρόμαστε για τις συνθήκες εργασίας τους, τα εξαντλητικά ωράρια, την εντατικοποίηση, τα εργατικά ατυχήματα, την έλλειψη μέτρων ατομικής προστασίας, την μαύρη και ανασφάλιστη εργασία και τις απλήρωτες υπερωρίες. Η πλέον επισφαλής αυτή κατηγορία εργαζομένων αναγκάζεται να δουλεύει χωρίς ρεπό, σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, χωρίς δώρα και επιδόματα, και με μια ολοένα αυξανόμενη εργοδοτική επιθετικότητα και αυθαιρεσία.

Ο κλάδος των εργαζόμενων οδηγών δικύκλου (ντελιβεράδες – κούριερ) έχει πληρώσει βαρύτατο φόρο αίματος, με 7 νεκρούς σε ώρα εργασίας από την αρχή του χρόνου και 15 νεκρούς συνολικά τους τελευταίους δεκατέσσερις μήνες και υφίσταται με το χειρότερο δυνατό τρόπο την εργοδοτική ασυδοσία, τις εξοντωτικές κυβερνητικές αντεργατικές πολιτικές.

Το Μέτωπο Ανατροπής για την Αθήνα και η Υποψήφια Δήμαρχος Αθήνας Αυγή Μπέσκα – Θεοδόση, στηρίζει τον αγώνα των εργαζόμενων οδηγών δικύκλου και τα αιτήματά τους για:

  • εταιρικά μηχανάκια
  • κάλυψη μέσων ατομικής προστασίας από την επιχείρηση στην οποία εργάζονται
  • ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά
  • ενιαία ειδικότητα με τον τίτλο «Οδηγός δικύκλου-Μεταφορέας»

Στις 11 Απριλίου συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους οδηγούς δικύκλου

Στις 11 Απριλίου είμαστε όλες/όλοι ντελιβεράδες – κούριερ

  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας