Μέρκελ στα Σκόπια: Απροκάλυπτες πιέσεις και εκβιασμοί σε ζωντανή σύνδεση

1221
μέρκελ

«Αλλάξτε το όνομά σας στο δημοψήφισμα για να μπείτε σε ΝΑΤΟ και ΕΕ».

Την πλήρη στήριξή της στην αμερικανονατοική  συμφωνία Τσίπρα – Σκοπίων εξέφρασε η Άνγκελα Μέρκελ, που έθεσε ως προαπαιτούμενο για την ένταξη των Σκοπίων σε ΝΑΤΟ και ΕΕ την αποδοχή αυτής Συμφωνίας στο δημοψήφισμα της 30ής Σεπτεμβρίου στη FYROM.

Μάλιστα, η Μέρκελ, κατά την επίσημη επίσκεψή της στα Σκόπια, παραβιάζοντας κάθε διπλωματική και δημοκρατική δεοντολογία, έθεσε εκτός συνομιλιών τον πρόεδρο της χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ, που έχει εκφράσει την πλήρη αντίθεσή του με τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ, ενώ κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να δείξουν υπευθυνότητα ενόψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος της 30ής Σεπτεμβρίου.

«Δεν θα συναντήσω τον πρόεδρο, αλλά θα συναντηθώ με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης. Θα του πω αυτό που κατέστησα σαφές και στον πρωθυπουργό Ζάεφ, ότι όλοι οι πολιτικοί παράγοντες πρέπει να είναι υπεύθυνοι όταν πρόκειται για το εθνικό συμφέρον» διεμήνυσε η Μέρκελ, με θρασύτατο ύφος σύγχρονου αποικιοκράτη προς υπηκόους του.

«Μην μείνετε στο σπίτι σας στις 30 Σεπτεμβρίου»

Η Γερμανίδα καγκελάριος, παρεμβαίνοντας απροκάλυπτα στην εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση στη γειτονική μας χώρα, έστειλε μήνυμα προς τους πολίτες των Σκοπίων, ενόψει του δημοψηφίσματος, καλώντας τους μαζικά να προσέλθουν στις κάλπες. «Μην μείνετε σπίτι σας στις 30 Σεπτεμβρίου, σε αυτήν την ιστορική ημέρα. Αδράξτε την ευκαιρία και πείτε ξεκάθαρα τι μέλλον θέλετε να έχετε, αλλά να ξέρετε ότι η μελλοντική συμμετοχή σας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ περνά από το «ναι» στο δημοψήφισμα», είπε.

Ο Ζάεφ, με την γνωστή δουλοφροσύνη προς την ιμπεριαλιστική Δύση που τον διακατέχει, ανάφερε μεταξύ άλλων «Είναι η πρώτη καγκελάριος της Γερμανίας που επισκέπτεται ποτέ τη Μακεδονία, που συμπίπτει με μια σπουδαία ημέρα, την ημέρα της ανεξαρτησίας». Ο πρωθυπουργός της FYROM ευχαρίστησε την Μέρκελ για την ανοιχτή στήριξη της Γερμανίας, που όπως είναι, αποτελεί από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της χώρας του στην ενσωμάτωσή της στην ευρωατλαντική συμμαχία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας