Μένουμε σπίτι: 12 διάσημα μουσεία να απολαύσεις από τον καναπέ σου!

1688
μουσεία

Η εξάπλωση του κοροναϊού μας προκαλεί θλίψη και περισυλλογή. Ωστόσο, καταστάσεις όπως αυτή δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να μας αδρανοποιούν και να μας κάνουν να αφήνουμε πίσω δραστηριότητες που θα απολαμβάναμε σε άλλες περιπτώσεις.

Για παράδειγμα, αν είσαι λάτρης της τέχνης και προγραμμάτιζες να επισκεφτείς κάποιο μουσείο σύντομα, μάθε ότι μπορείς και τώρα να το κάνεις διαδικτυακά.

Διάσημα μουσεία ανά τον κόσμο σου δίνουν τη δυνατότητα της εικονικής περιήγησης στους χώρους και τα έργα τους και σου αποδεικνύουν ότι πλέον μπορείς να απολαύσεις την τέχνη… (και) από τον καναπέ σου!

1. Βρετανικό Μουσείο, Λονδίνο

https://twitter.com/ChelWestTherapy/status/1238865195847557120

Αυτό το εξαιρετικό μουσείο βρίσκεται στην καρδιά του Λονδίνου και επιτρέπει στους εικονικούς επισκέπτες του να περιηγηθούν και να ανακαλύψουν μέχρι και αιγυπτιακές μούμιες. Μπορείς επίσης να βρεις εκατοντάδες έργα τέχνης κατά την περιήγησή σου.

2. Μουσείο Γκούγκενχαιμ, Νέα Υόρκη

Η λειτουργία προβολής Street View της Google επιτρέπει στους επισκέπτες να περιηγούνται στη διάσημη σπειροειδή σκάλα του Guggenheim, χωρίς να χρειαστεί να φύγουν ποτέ από το σπίτι τους. Από εκεί, μπορείς να ανακαλύψεις απίστευτα έργα τέχνης από την ιμπρεσιονιστική, μετα-ιμπρεσιονιστική και σύγχρονη εποχή.

3. Eθνική Πινακοθήκη, Ουάσινγκτον 

Αυτό το διάσημο μουσείο αμερικανικής τέχνης διαθέτει δύο online εκθέσεις μέσω της Google. Η πρώτη αφορά σε έκθεση αμερικανικής μόδας από το 1740 έως το 1895, συμπεριλαμβανομένων πολλών εντυπωσιακών ρούχων από τις “αποικιακές” και επαναστατικές εποχές. Η δεύτερη είναι μια συλλογή έργων του Ολλανδού ζωγράφου Johannes Vermeer.

4. Musée d’Orsay, Paris

Μπορείτε να “περπατήσετε” ουσιαστικά σε αυτή τη δημοφιλή γκαλερί που φιλοξενεί δεκάδες διάσημα έργα από Γάλλους καλλιτέχνες που δούλεψαν και έζησαν μεταξύ 1848 και 1914. Εδώ θα θαυμάσεις έργα των Monet, Cézanne και Gauguin.

5. Εθνικό Μουσείο Μοντέρνας και Σύγχρονης Τέχνης, Σεούλ

Αυτό το δημοφιλές μουσείο της Κορέας είναι προσβάσιμο από οπουδήποτε στον κόσμο. Η εικονική περιήγηση της Google σε μεταφέρει σε έξι ορόφους σύγχρονης τέχνης από την Κορέα και σε όλο τον κόσμο. Πραγματικά μοναδικό!

6. Μουσείο του Μπέργκαμο, Βερολίνο

https://twitter.com/dw_culture/status/1149612240472985601

Ως ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία της Γερμανίας, το μουσείο αυτό έχει πολλά να προσφέρει- ακόμη και αν δεν μπορείς να το δεις από κοντά. Στεγάζει πολλά αρχαία αντικείμενα, όπως η Πύλη Ιστάρ της Βαβυλώνας και, βεβαίως, το βωμό του Μπέργκαμο.

7. Rijksmuseum, Άμστερνταμ

Η τεχνολογία σου δίνει σε αυτήν την περίπτωση την ευκαιρία να δεις και εσύ τα αριστουργήματα της Ολλανδικής Χρυσής Εποχής, συμπεριλαμβανομένων των έργων των Vermeer και Rembrandt. Η Google προσφέρει μια περιήγηση ουσιώδη σε αυτό το εικονικό μουσείο, ώστε να μπορέσεις να το εξερευνήσεις σαν να ήσουν εκεί.

8. Μουσείο Van Gogh, Ολλανδία

Όποιος είναι οπαδός αυτού του ταλαντούχου ζωγράφου, μπορεί να δει τα έργα του από πολύ πολύ κοντά (σχεδόν σε απόσταση αναπνοής). Η εικονική περιήγηση θα σου δώσει την ευκαιρία να γνωρίσεις πάνω από 200 ζωγραφιές, 500 σχέδια και πάνω 750 προσωπικά γράμματα.

9. J. Paul Getty Museum, Λος Άντζελες

Ευρωπαϊκά έργα τέχνης από τον 8ο αιώνα θα δεις σε αυτό το μουσείο και θα εκπλαγείς. Κάνε μια περιήγηση και θα ανακαλύψεις μια τεράστια συλλογή από πίνακες, σχέδια, γλυπτά, χειρόγραφα και φωτογραφίες.

10. Gallery Uffizi, Φλωρεντία

Αυτή η λιγότερο γνωστή γκαλερί φιλοξενεί τη συλλογή έργων τέχνης μιας από τις πιο φημισμένες οικογένειες της Φλωρεντίας, του de’Medicis. Το κτίριο σχεδιάστηκε από τον Giorgio Vasari το 1560 ειδικά για τον Cosimo I de’Medici, αλλά ο καθένας μπορεί να περιπλανηθεί στις αίθουσες του από οπουδήποτε στον κόσμο.

11. MASP, Σάο Πάολο

Πρόκειται για ένα μη κερδοσκοπικό μουσείο και μάλιστα το πρώτο σύγχρονο μουσείο της Βραζιλίας. Τα έργα τέχνης που είναι τοποθετημένα σε σαφή πλαίσια, δίνουν την αίσθηση ότι αιωρούνται στον αέρα. Μια περιήγηση σε αυτό το μουσείο είναι σίγουρα ένα δώρο για εσένα.

12. Εθνικό Μουσείο Ανθρωπολογίας, Mεξικό

Χτισμένο το 1964, το μουσείο αυτό είναι αφιερωμένο στην αρχαιολογία και την ιστορία της προ-ισπανικής κληρονομιάς του Μεξικού. Υπάρχουν 23 εκθεσιακά δωμάτια γεμάτα με αρχαία αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων μερικών από τον πολιτισμό των Μάγια. Αξίζει πραγματικά να το επισκεφτείς, έστω και από το σπίτι.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας