Μέλος διοίκησης Pfizer:«Η φυσική ανοσία» κατά Covid-19 ισχυρή-Πρέπει να εκτιμηθεί

677
Η φυσική ανοσία» κατά Covid-19

«Η αξιολόγηση των στοιχείων αποδεικνύει ότι η φυσική ανοσία παρέχει μια διαρκή προστασία», δήλωσε ο Gottlieb μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της Pfizer

Ο πρώην Επίτροπος της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων Scott Gottlieb, ο οποίος είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Pfizer, σημείωσε ότι η «φυσική ανοσία» που αποκτήθηκε από προηγούμενη μόλυνση από τον COVID-19 πρέπει να συμπεριληφθεί στις συζητήσεις σχετικά με τις πολιτικές και τις εντολές.
«Η αξιολόγηση των στοιχείων αποδεικνύει ότι η φυσική ανοσία παρέχει μια διαρκή προστασία», δήλωσε ο Gottlieb κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής συνέντευξης στις 30 Αυγούστου 2021, αναφερόμενος σε μια μελέτη ορόσημο του Ισραήλ, που διαπίστωσε ότι η προηγούμενη μόλυνση από τον COVID-19 παρέχει πολύ περισσότερη προστασία από τον ιό από οποιοδήποτε εμβόλιο.
Αυτό μπορεί να είναι ένα δίκαιο συμπέρασμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Το bankingnews είχε αναφερθεί πολύ διεξοδικά στην εν λόγω μελέτη.
Ο τίτλος του bankingnews ήταν

Να αξιολογηθεί από τους επιστήμονες και να ληφθεί υπόψη στα μέτρα

Παρόλο που ο Scott Gottlieb είπε ότι «θα ήταν προσεκτικός» στο συμπέρασμα εάν η φυσική ανοσία παρέχει καλύτερη προστασία στην μετάδοση του ιού από τα εμβόλια, συμφωνεί ότι οι αξιωματούχοι υγείας «θα πρέπει να αρχίσουν να συμπεριλαμβάνουν την φυσική ανοσία στις συζητήσεις για τις ακολουθούμενες πολιτικές».

«Η φυσική μόλυνση παρέχει ισχυρή και ανθεκτική ανοσία», επικαλούμενος την μελέτη από το Ισραήλ αλλά και άλλες μελέτες. Ωστόσο, αν η φυσική ανοσία ή τα εμβόλια είναι καλύτερα το ένα από το άλλο «δεν είναι αυτό το ζητούμενο» όταν πρόκειται για θέματα πολιτικής πρόσθεσε ο Gottlieb.
WASHINGTON, D.C. - APRIL 05: FDA Commissioner-designate Scott Gottlieb testifies during a Senate Health, Education, Labor and Pensions Committee hearing on April 5, 2017 at on Capitol Hill in Washington, D.C. (Photo by Zach Gibson/Getty Images)
Την περασμένη εβδομάδα, ερευνητές από τη Maccabi Healthcare και το Πανεπιστήμιο του Tel Aviv ανέφεραν ότι τα άτομα που ανάρρωσαν από τον COVID-19 είχαν πολύ καλύτερη προστασία έναντι της παραλλαγής Delta από αυτά που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της Pfizer τύπου mRNA, που αποτελεί και την καθολική πλειοψηφία των εμβολίων στο Ισραήλ.

«Αυτή η ανάλυση κατέδειξε ότι η φυσική ανοσία παρέχει μεγαλύτερη διάρκεια και ισχυρότερη προστασία έναντι λοίμωξης, νοσηλείας λόγω της παραλλαγής Delta», κατέληξε η μελέτη, σημειώνοντας ότι τα ευρήματά τους προήλθαν από τη «μεγαλύτερη πραγματική μελέτη παρατήρησης» στον κόσμο.

Η φυσική ανοσία θεωρείται ο μηχανισμός ανοσοποίησης που ενεργοποιείται στο σώμα και που διατηρεί ένα άτομο μετά την ανάρρωσή του από τον κορωνοιό.
Η μελέτη, δημοσιεύτηκε στο medRxiv στις 25 Αυγούστου.
Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από τις υπηρεσίες Maccabi Healthcare Services, το δεύτερο μεγαλύτερο ταμείο υγείας του Ισραήλ, από την 1η Μαρτίου 2020 έως τις 14 Αυγούστου 2021.
Πραγματοποίησαν στατιστική ανάλυση σε όσους ήταν επιλέξιμοι δημιουργώντας τρεις ομάδες μελέτης:

 άτομα που έλαβαν δύο δόσεις του εμβολίου Pfizer
• όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί έναντι του COVID-19
• και όσοι είχαν μολυνθεί προηγουμένως και έλαβαν αργότερα μία δόση του εμβολίου.

Τα αποτελέσματα κατεγράφησαν για την περίοδο μεταξύ 1ης Ιουνίου και 14 Αυγούστου 2021, που αντιστοιχεί στην εποχή που η μεταδοτική παραλλαγή Delta έγινε το κυρίαρχο στέλεχος του κορωνοιού στο Ισραήλ.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που εμβολιάστηκαν πλήρως με το εμβόλιο Pfizer είχαν 13,06 φορές περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν από την παραλλαγή Delta του κορωνοιού και 27,02 φορές είχαν αυξημένο κίνδυνο συμπτωματικής νόσου, σε σύγκριση με εκείνους που είχαν αναρρώσει από προηγούμενη λοίμωξη του COVID-19 και είχαν αποκτήσει φυσική ανοσία
Τα στοιχεία ισχύουν για τη σύγκριση περιπτώσεων όπου ο πρώτος εμβολιασμός ή μόλυνση συνέβη μεταξύ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2021.

Όταν οι ερευνητές συνέκριναν όλες τις περιπτώσεις μόλυνσης μεταξύ Μαρτίου 2020 και Φεβρουαρίου 2021 με εμβολιασμένους, μεταξύ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2021, διαπίστωσαν ότι η εμβολιασμένη ομάδα είχε 5,96 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να προσβληθεί από την παραλλαγή Delta και 7,13 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσει με συμπτώματα έναντι αυτών που είχαν μολυνθεί και αποκτήσει φυσική ανοσία.

Τα αποτελέσματα ανέφεραν επίσης στην έρευνα ότι η φυσική ανοσία που αποκτήθηκε από την μόλυνση του COVID-19 μπορεί να εξασθενίσει με την πάροδο του χρόνου έναντι της παραλλαγής Delta.
Ωστόσο το βασικό συμπέρασμα είναι ότι οι εμβολιασμένοι διέτρεχαν μεγαλύτερο κίνδυνο νοσηλείας που σχετίζεται με τον COVID-19 σε σύγκριση με εκείνους που είχαν μολυνθεί και απέκτησαν ανοσία.
Η μελέτη διαπίστωσε ότι η ηλικία των 60 ετών και άνω διέτρεχε μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης και νοσηλείας.

Πηγή: bankingnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας