Μέι: Έτοιμη να δώσει το "OK" για βρώμικη στρατιωτική δράση στη Συρία. Κόρμπιν: Το κοινοβούλιο να έχει λόγο

1368
may

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι είναι έτοιμη να δώσει το πράσινο φως προκειμένου η Βρετανία να συμμετάσχει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις ως απάντηση για την φερόμενη επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία, μετέδωσε το βρετανικό δίκτυο BBC.
Η Μέι δεν θα ζητήσει προηγουμένως την έγκριση του βρετανικού κοινοβουλίου, σημειώνει το BBC, χωρίς να κατονομάσει τις πηγές του.
Μια εκπρόσωπος Τύπου της Τερέζα Μέι απέφυγε να σχολιάσει το ρεπορτάζ.
Νωρίτερα σήμερα, η Βρετανίδα πρωθυπουργός είπε πως όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι οι συριακές αρχές ευθύνονται για την επίθεση με χημικά εναντίον της πόλης Ντούμα στη Συρία και ότι τέτοιου είδους σοκαριστικές επιθέσεις δεν μπορούν να μένουν αναπάντητες.
Από την πλευρά του ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν επισήμανε σήμερα ότι το βρετανικό κοινοβούλιο θα πρέπει πάντα να έχει λόγο για στρατιωτικές ενέργειες.

Κόρμπιν: Το κοινοβούλιο να έχει λόγο

Το βρετανικό κοινοβούλιο θα πρέπει να έχει λόγο για οποιαδήποτε στρατιωτική δράση θέλει να αναλάβει η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, σε απάντηση για τη φερόμενη επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία, υποστήριξε σήμερα ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν, αν και θα μπορούσε να λάβει μια πιο σαφή και όχι διαδικαστική θέση ενάντια σε κάθε μορφής δυτική επίθεση στην Συρία.
«Το κοινοβούλιο θα πρέπει πάντα να έχει λόγο για στρατιωτικές ενέργειες» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν ρωτήθηκε από το BBC για τις εξελίξεις στη Συρία και την αντίδραση του Λονδίνου.
«Προφανώς, η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Θα πρέπει να υπάρξει, τώρα, ένα αίτημα για πολιτική διαδικασία με σκοπό τον τερματισμό του πολέμου στη Συρία. Δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε μια κλιμάκωση ακόμη χειρότερη απ’ ό,τι είναι σήμερα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας