Μέγγενη για τους αδύναμους οφειλέτες τα ψέματα Τσίπρα

1132
κόμματα

Στη μέγκενη των προεκλογικού χαρακτήρα ψεμάτων της κυβέρνησης Τσίπρα, βρίσκονται εγκλωβισμένοι εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες και οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων, μετά το πρόσφατο, ηχηρό «ράπισμα» των «φίλων» του πρωθυπουργού, δηλαδή των τεχνοκρατών – «οικονομικών δολοφόνων» των Βρυξελλών.

Εδώ και αρκετούς μήνες, τόσο ο κ. Αλ. Τσίπρας, όσο και οι συναρμόδιοι υπουργοί υποστήριζαν ότι μέχρι τις αρχές του 2019 θα είχαν νομοθετηθεί τα μέτρα για τα «κόκκινα δάνεια» και η ρύθμιση των 120 δόσεων για τα χρέη προς τον ΕΦΚΑ, δηλαδή προς τα ταμεία, που από το 2017 και μετά, πέρασαν άρον – άρον κάτω από τη σκέπη του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης. Όμως, όπως έχει συμβεί πολλές φορές μετά την «κωλοτούμπα» του πρωθυπουργού, το καλοκαίρι του 2015, ο δήθεν «θησαυρός» που έταζαν, αποδεικνύεται ότι είναι άνθρακες.

Με την πρόσφατη έκθεση της, η Κομισιόν ενέταξε την χώρα μας, παρά το «success story» που προβάλει ο κ. Τσίπρας, στο κλαμπ των ευρωπαϊκών οικονομιών «με τις υπερβολικές ανισορροπίες», μαζί με την Ιταλία και την Κύπρο. Στο πλαίσιο αυτό, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «τράβηξε το αυτί» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την πρόθεση της να ρυθμίσει, δήθεν με όρους προστασίας για τους οικονομικά ασθενέστερους, τα «κόκκινα δάνεια» και να δώσει, τάχα, «ανάσα» στους εγκλωβισμένους μέσα στα χρέη που δημιουργήθηκαν, σε μεγάλο βαθμό, την περίοδο των μνημονίων, οφειλέτες του ΕΦΚΑ (κυρίως ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους).

Έτσι, παρά τα όσα διαρρέουν από εδώ και από εκεί κυβερνητικοί κύκλοι, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες οι οποίοι ευελπιστούσαν ότι θα ρύθμιζαν τα χρέη τους ή θα προστάτευαν τις πρώτες κατοικίες τους, βρίσκονται στον «αέρα». Δεν γνωρίζουν εάν μπορούν να έχουν ελπίδα για το «αύριο», δεδομένου ότι τα «δώρα» που έταζε η κυβέρνηση Τσίπρα παίρνουν παράταση με άγνωστη χρονική διάρκεια και αμφίβολο το περιεχόμενο τους, εάν και εφόσον τελικά οι… «θεσμοί» – τρόικα επιτρέψει στην κυβέρνηση να νομοθετήσει, βάζοντας παράλληλα «ταφόπλακα» στους ισχυρισμούς περί δήθεν εξόδου από τα μνημόνια και την επιτροπεία.

Μάλιστα, όσοι έχουν «κόκκινα δάνεια» και εκ των πραγμάτων αδυνατούν -εξαιτίας των δραματικών συνεπειών της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων- να τα αποπληρώσουν (το «παραμύθι» των τραπεζών περί δήθεν κακοπληρωτών είναι… κακόγουστο, αφού εδώ και πολλά χρόνια οι υπηρεσίες τους γνωρίζουν ποιοι πραγματικά μπορούν και ποιοι όχι να πληρώσουν) καθώς και όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ταμεία, κινδυνεύουν μετά τις εθνικές εκλογές, να «θυσιαστούν» σε ρυθμίσεις που, τάχα για λόγους δημόσιου συμφέροντος, θα είναι «δρεπανηφόρες». Τα ψέματα του κ. Τσίπρα για καθαρά λόγους πολιτικής εξαπάτησης του λαού, μπορεί να αποδειχθούν ακόμη πιο επώδυνα από τα όσα έλεγε περί «σκισίματος των μνημονίων» για να δεσμεύσει τελικά τη χώρα σε ένα 3ο μνημόνιο, καθώς και σε -«δολοφονικά» για το παρόν και το μέλλον- πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2060!

Φυσικά, για τον κ. Τσίπρα και τους συν αυτώ, αυτά είναι… «ψιλά γράμματα». Δεν τους νοιάζει τίποτα άλλο παρά η εκλογική τους διάσωση και η, με κάθε κόστος για τον λαό, πολιτική και κομματική τους επιβίωση. Μην ξεχνάμε ότι ο κ. Πρωθυπουργός, αν και ήταν γνωστό στους αρμοδίους του, από νωρίς το βράδυ της τραγικής φωτιάς στο Μάτι ότι υπήρχαν νεκροί, μεταξύ των οποίων και παιδιά, εκείνος επέλεξε να πάρει… χαρτί και μολύβι και να παριστάνει τον ανίδεο, σε μια κακοστημένη φιέστα.

Εξίσου αρνητική για τον λαό είναι και η στάση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο αρχηγός της ΝΔ, μοιάζει να περιμένει «τι θα ξημερώσει», χωρίς επί της ουσίας να παίρνει θέση για κανένα από αυτά τα καυτά ζητήματα, προσβλέποντας ότι θα γίνει πρωθυπουργός νομοτελειακά και δικαιωματικά.

Δέσποινας Σπανού είναι υπεύθυνη του γραφείου Τύπου και μέλος της Π.Γ. της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας