Μέγα λάθος της Χαμάς το ενδεχόμενο παράνομης οριοθέτησης ΑΟΖ με Τουρκία

580
Μέγα λάθος της Χαμάς το ενδεχόμενο παράνομης

Υπέρ της οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών μεταξύ της Γάζας και της Τουρκίας, τάσσεται ο ηγέτης της «Χαμάς», η οποία έχει τον έλεγχο της Λωρίδας, Ισμαήλ Χανίγιε, σε συνέντευξή του στο τουρκικό ΜΜΕ, Habertürk που μετάδωσε η αγγλόφωνη έκδοση της SABAH.

Ο Χανίγιε αναπαράγει έτσι τα τουρκικά σενάρια που προώθησαν το παράνομο «τουρκο-λιβυκό» μνημονίου, στο τέλος του 2019, για την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας – ΑΟΖ της Τουρκίας με τη Λιβύη, δηλαδή μη-αναγνωρίζοντας ΑΟΖ στα νησιά και νησιωτικά συμπλέγματα της Ελλάδας!

 

Θα

Η επιμονή Χανίγιε σε τέτοια παράνομη και αυθαίρετη επιλογή οριοθέτησης ΑΟΖ με την Τουρκία θα είναι ένα εγκληματικό λάθος το οποίο θα αποβεί άκρως επιζήμιο για τον παλαιστινιακό λαό και τον δίκαιο ηρωικό αγώνα του να αποκτήσει πατρίδα.

Θα ήταν άκρως επιπόλαιο για τη Χαμάς να ανταλλάξει την “υποστήριξη” της Τουρκίας με μια παράνομη κίνηση που αφορά την ΑΟΖ και είναι ευθέως αντίθετη με το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, Διεθνές Δίκαιο που κατά τ’ άλλα αποτελεί και το μοναδικό όπλο των παλαιστινίων για τη δικαίωση τους.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας