Μέγαρο Μουσικής: Τσίπρας, Δανέλλης, Κουίκ, Μπίστης, Ραγκούσης, Παπαχριστόπουλος κλπ. για Πρέσπες

3643
μέγαρο

Όλοι οι «καλοί» βρέθηκαν στην εκδήλωση – ύμνο για τις Πρέσπες στο Μέγαρο Μουσικής, παρακαλώ, στην οποία χαιρέτισε ο Αλ. Τσίπρας.

Θαυμάστε παρουσίες και βγάλτε συμπεράσματα για τις σύγχρονες «μεταγραφές» ( ; ), «μετατοπίσεις» ( ; ), «αποστασίες» ( ; ) ή όπως αλλιώς τις ονομάσετε της σύγχρονης «εμπορευματοποίησης» της πολιτικής, όπου η δικαιολόγηση των πάντων συνοδεύεται συχνά από τα δεκάδες, για όλες τις χρήσεις και περιπτώσεις, «ανταλλάγματα» με πλέον σύνηθες την υπόσχεση μιας καρέκλας ή μιας διακριτής θέσης στο κράτος ή σε ψηφοδέλτιο και ίσως-ίσως τοποθέτηση σε κάποιο από τα δεκάδες υπουργεία.

Έχουμε και λέμε, λοιπόν, σχετικά με τις χαρακτηριστικές παρούσες και τους χαρακτηριστικούς παρόντες στην εκδήλωση:

Σπύρος Δανέλλης, βουλευτής του Ποταμιού και υποψήφιος για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα, Τέρενς Κουίκ, υφυπουργός Εξωτερικών, πρώην στέλεχος ΑΝΕΛ, δηλών αφοσίωση στον Τσίπρα, Νίκος Μπίστης και Γιάννης Ραγκούσης, πρώην υπουργοί του Σημίτη και προαλειφόμενοι υπουργικοί μνηστήρες στον επικείμενο ανασχηματισμό Τσίπρα, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, βουλευτής ΑΝΕΛ, φανατικός της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα, Μαρία Ρεπούση, προαλειφόμενη για τις λίστες ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Μαραντζίδης, γνωστός του ιστορικού αναθεωρητισμού, ακραίος νεοφιλελεύθερος και πλαστογράφος δημοσκοπήσεων της ΠΑΜΑΚ στον ΣΚΑΪ, που έδειχναν να σαρώνει η ΝΔ και έθαβαν την ΛΑ.Ε, Αντώνης Λιάκος, από τους ιθύνοντες μιας «νέας» μηδενιστικής ιστοριογραφίας, Μιχάλης Σταθόπουλος, υπουργός Δικαιοσύνης του Σημίτη, ο οποίος αρνείτο πεισματικά να υπογράψει για να εφαρμοστεί η εκτέλεση τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων για αποζημιώσεις στις οικογένειες των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας.

ΑΘΡΟΕΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ

ΥΓ: Και ενώ μέσα στην αίθουσα της εκδήλωσης στο Μέγαρο Μουσικής επικρατούσε μια «φανταχτερή», πλην παρακμιακή, βλαχομπαρόκ και ξεπεσμένη ευρωπαϊκή ατμόσφαιρα, ο χώρος εκτός του Μεγάρου, με ευθύνη του αμαρτωλού «Τμήματος Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» της Γενικής Ασφάλειας, αυτού που έχει συντάξει 4 δικογραφίες σε βάρος του Παν. Λαφαζάνη και δικογραφίες σε βάρος αρκετών άλλων αγωνιστών κατά των πλειστηριασμών, έχει κατακλυστεί από ΜΑΤ και ασφαλίτες.

Μάλιστα, ΜΑΤ και ασφαλίτες έσπευσαν να συλλάβουν και να προσαγάγουν αυθαίρετα και τρομοκρατικά δεκάδες δημοκράτες αγωνιστές στην ΓΑΔΑ, ορισμένοι με αγωνιστική διαδρομή δεκαετιών και αρκετά ηλικιωμένοι (85 ετών ο Δαμιανός Βασιλειάδης), έξω από το Μέγαρο και στα γύρω καφέ, με την απλή υποψία ότι θα μπορούσαν ή είχαν την πρόθεση να διαμαρτυρηθούν για την φιέστα εντός του Μεγάρου.

Και όχι μόνο τους προσήγαγαν αλλά και τους κρατούσαν σχεδόν μέχρι τα μεσάνυχτα στην Ασφάλεια, παρότι έξω από τη ΓΑΔΑ υπήρχαν δεκάδες δημοκράτες αλληλέγγυοι, που διαμαρτύρονταν για την τρομοκρατία, μεταξύ των οποίων ο Παν. Λαφαζάνης, ο Βαγ. Πισίας, ο Γ. Καραμπελιάς κ.ά.

Αυτά είναι, δυστυχώς, τα νέα καθεστώτα του σύγχρονου βαθέος και προωθημένου αυταρχισμού και ολοκληρωτισμού.

Τίποτα, όμως, απ’ αυτά δεν διατάρασσε την ψυχική ευφορία και το ευχάριστο ειδυλλιακό κλίμα στην αίθουσα της εκδήλωσης στο Μέγαρο Μουσικής.

Δεν θα μπορούσε άλλωστε. Διότι, όπως είπε στην παρέμβασή του ο Αντ. Λιάκος, στην Συμφωνία των Πρεσπών «υπάρχει και ένα πολιτιστικό διακύβευμα». Η ένταξη των Σκοπίων και όλων των Δυτικών Βαλκανίων στον απαράμιλλο και αξεπέραστο «πολιτισμό» του ΝΑΤΟ, θα έλεγαν κάποιοι κακοπροαίρετοι και κακεντρεχείς.

Ν.Ζ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας