Μάϊκ Πομπέο: «Ήμουν Διευθυντής της CIA. Ψευδολογούσαμε, Εξαπατούσαμε, Κλέβαμε…

2795
Μάικ Πομπέο

 

Σας Θυμίζει την Δόξα του  Αμερικανικού Εγχειρήματος»

Ζero Hedge 21-43-2019

Μετάφραση: Μιχαήλ Στυλιανού

Ο πρώην διευθυντής της CIA και ήδη Υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ,  Μάικ Πομπέο,  κατηγορεί από πολύ καιρό το Γουίκιληκς του ΄Ασανζ ότι είναι μια «μη κρατική μυστική υπηρεσία πληροφοριών», συνήθως χειραγωγούμενη από την Ρωσία. Από τότε που ο Πομπέο διατύπωσε για πρώτη φορά αυτόν τον ισχυρισμό, ως Διευθυντής της CIA το 2017, αμέτρητες αμερικανικές πηγές ειδήσεων από το NPR ( εθνικόν ραδιοφωνικό δίκτυο) ως τo CNN και στην Washington Post, έχουν επαναλάβει το ίδιο μοτίβο, συκοφαντώντας τον Τζούλιαν Ασάνζ και τους  Wikileaks ως «πράκτορες της Ρωσίας» και χρησιμοποιώντας ευρύτερα  αυτό το παραμύθι για να φιμώσουν την ανεξάρτητη δημοσιογραφία και όσους αποκαλύπτουν ένοχα κυβερνητικά μυστικά.

Αλλά  όταν ο Πομπέο ή όποιος άλλος, τωρινός ή πρώην, διευθυντής της CIA ξεστομίζει τέτοιους πομπώδεις ισχυρισμούς -όπως, πιο πρόσφατα, ότι η Κίνα και η Ρωσία «συνέβαλαν στην καταστροφή της Βενεζουέλας» με αποτυχημένες επενδύσεις- αξίζει να δίνει κανείς σημασία στα λόγια του; Βεβαίως τα συστημικά ΜΜΕ παίρνουν μονίμως τις δηλώσεις αξιωματούχων των μυστικών υπηρεσιών ως φράσεις του Ευαγγελίου, αλλά ο ίδιος ο Πομπέο δημόσια ομολόγησε ότι δουλειά της CIA είναι να ψεύδεται, να εξαπατά και να κλέβει.

Την περασμένη εβδομάδα ο Πομπέο μίλησε στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Α&Μ του Τέξας, που είναι από παλιά γνωστό σαν η  ευνοούμενη της CIA δεξαμενή στρατολόγησης πρακτόρων,  με δεδομένο μάλιστα ότι ένας από τους τελευταίους πρυτάνεις του. ο Ρόμπερτ Γκέιτς, ήταν αρχηγός της CIA και αργότερα έγινε υπουργός Αμύνης στις κυβερνήσεις Μπους και Ομπάμα.

Μετά την ομιλία του, στο τμήμα των ερωτήσεων (29ο λεπτό στο βίντεο που υποδεικνύεται πιο κάτω), ο Πομπέο  καυχήθηκε ότι στην CIA, τόσο η εκπαίδευση όσο και η παράδοση,  καθοδηγούν προς την ακόλουθη πρακτική:

« Ψευδολογήσαμε, εξαπατήσαμε, κλέψαμε…»

www.youtube.com/watch?time_continue=1784&v=x6wbfjspVww

Είναι εξ ίσου αποκαλυπτικό ότι ένας Χριστιανικός Θρησκευτικός ραδιοφωνικός σταθμός ήταν το μόνο μέσο ενημέρωσης που επεσήμανε αυτή την δήλωση του Πομπέο -και την σχολίασε ως εξής: « Αυτή δεν είναι η συνοπτική εικόνα Υπουργού των Εξωτερικών. Είναι η σύνοψη του Σατανά.»

Jonathan Lalonde@JonathanLalon12:

Ο πρώην επικεφαλής της CIA και τώρα υπουργός των Εξωτερικών είπε τα εξής:

«Ποια είναι η εντολή/έμβλημα των ευελπίδων (της  στρατιωτικής σχολής)  του Γουέστ Πόϊντ; Δε θα ψευστείς, δεν θα εξαπατήσεις, δεν θα κλέψεις και δεν θα ανεχθείς όσους το διαπράττουν. Εγώ ήμουνα ο Διευθυντής της CIA. Ψευδόμασταν, εξαπατούσαμε, κλέβαμε. Είναι –ήταν σαν-  είχαμε ολόκληρη σειρά εκπαίδευσης. Σου θυμίζει την δόξα του αμερικανικού εγχειρήματος.» Τέξας, Πανεπιστήμιο Α&Μ (15 Απριλίου 2019).

Μολονότι κάποιο επίπεδο εξαπάτησης θα μπορούσε να αναμένεται από κατασκόπους τοποθετημένους σε ξένη χώρα για να ενεργούν κατασκοπία, είναι ενδιαφέρον ότι ο Πομπέο το τοποθέτησε σε κάδρο με τον χαρακτηρισμό «η δόξα του αμερικανικού εγχειρήματος» – σαν οι αξιωματούχοι της CIA και της αμερικανικής κυβέρνησης  να μεταχειρίζονται την ψευτιά σαν μια μεγάλη εθνική  επίδοση.

΄Ένα άλλο ενδιαφέρον και ανησυχητικό σχόλιο, που χαρακτηρίζει την ερμηνεία του Πομπέο για την άσκηση της εξωτερικής πολιτικής, ήταν και η φράση: «Διπλωματία και στρατιωτικό χτύπημα πορεύονται πλάι-πλάι. Είναι πράγματι στενά συνδεδεμένα –το ένα εξαρτάται από το άλλο.»

Εδώ είναι όλα όσα είπε, σε απάντηση ερωτήσεων, ο Μάικ Πομπέο, στο Πανεπιστήμιο Α&Μ του Τέξας, την περασμένη εβδομάδα:

www.youtube.com/watch?time_continue=1x6wbfjspVww784&v=

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας