Λύσσαξαν τα «παπαγαλάκια» ενάντια στον δασάρχη Πειραιά για το Ελληνικό

3304
δάσος

Σε νέες Συμπληγάδες περιέρχεται το ξεπούλημα της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό. Η απόφαση του δασάρχη Πειραιά, που κοινοποιήθηκε στις αρμόδιες αρχές, αλλά δεν είναι οριστική και αμετάκλητη, κηρύσσει δασική περιοχή 37 στρέμματα μέσα στην παραχωρούμενη έκταση του Ελληνικού. Η απόφαση αυτή δημιουργεί νέες καθυστερήσεις στο ξεπούλημα.
Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές της Καθημερινής, η «δασική» περιοχή, αν και μικρή σε σχέση με τη συνολικά παραχωρούμενη έκταση (6.200 στρέμματα), δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στο επιχειρησιακό σχέδιο του Λάτση.
Συγκεκριμένα, εντοπίζεται κοντά στην παραλιακή ζώνη του Αγ. Κοσμά και, αν τελικά κηρυχθεί δάσος, θα εμποδίσει την ανάπτυξη του πρώτου και πιο σημαντικού «τουριστικού ακινήτου» που σχεδιάζει ο επενδυτής στην περιοχή.
Ειδικότερα, ο Λάτσης θέλει να δημιουργήσει στη συγκεκριμένη περιοχή ένα σύμπλεγμα ακινήτων αναψυχής (resort), που θα περιλάβει ξενοδοχείο, καζίνο, καταστήματα κ.λπ.
Στην πράξη, η μικρή έκταση, η οποία κηρύσσεται δασική από το Δασαρχείο Πειραιά, εντοπίζεται στο πιο νευραλγικό σημείο του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό.
Αν τελικά συμβεί κάτι τέτοιο, με βάση τους όρους της σύμβασης, ο αγοραστής εκβιάζει τα κυβερνητικά και μνημονιακά «ξεπουλητάρια» ότι μπορεί να αποχωρήσει από την επένδυση, χωρίς κάποια επίπτωση για τον ίδιο, πράγμα που σπέρνει τον πανικό στους κυβερνητικούς κύκλους.
Τέτοιου είδους προβλέψεις υπάρχουν σε πολλά σημεία της κατάπτυστης σύμβασης μεταξύ Lamda Development και ΤΑΙΠΕΔ.
Φυσικά, η απόφαση του δασάρχη Πειραιά μπορεί να καθυστερήσει την εκποίηση του Ελληνικού και εκνευρίζει τους κατεστημένους κύκλους. Ενδεχόμενη ματαίωση της ιδιωτικοποίησης απαιτεί, όμως, κάτι παραπάνω: τη δική μας κινητοποίηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας