Λουκασένκο: Η Δύση σχεδιάζει πισώπλατο χτύπημα Ρωσίας-Δεν προδίδουμε, δεν το επιτρέπουμε

803
Διευκρινίσεις από τον Λευκορώσο Πρόεδρο μετά την ειδική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, διευκρίνισε πως οι δυνάμεις της χώρας του δεν λαμβάνουν μέρος στην ειδική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία, διαψεύδοντας σχετικές πληροφορίες.
Ο ίδιος, σε τοποθέτησή του, επεσήμανε, πως η κατάσταση στα νότια και τα δυτικά σύνορα της Λευκορωσίας έχει πλέον αλλάξει.
Ο Λουκασένκο ενημέρωσε, ακόμα, πως πρότεινε στον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, να αφήσει μέρος των ρωσικών δυνάμεων στα νότια της Λευκορωσίας και εκείνος δέχθηκε.
Σύμφωνα με τον Λευκορώσο Πρόεδρο, η ηγεσία του ουκρανικού στρατού είχε λάβει προειδοποίηση για πιθανή επιχείρηση της Ρωσίας, αλλά δεν έκανε κανένα βήμα.
Ο ίδιος επεσήμανε πως η πλήρης σύρραξη στην περιοχή μπορεί να αποφευχθεί μέσω του διαλόγου.
Έκρινε πως η ουκρανική πλευρά χάνει και θα πρέπει να υποχωρήσει τις απαιτήσεις της Μόσχας, ενώ έκανε πρόταση για τη διοργάνωση διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας στο Μινσκ.
Υπογράμμισε, δε, πως η Ρωσία, πραγματικά, δεν θα καταλάβει την Ουκρανία.
Νωρίτερα σήμερα, η Μόσχα ξεκίνησε επιχείρηση στην Ουκρανία για να προστατεύσει τον λαό του Ντονμπάς.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι χρησιμοποιήθηκαν όπλα ακριβείας για την εξουδετέρωση της ουκρανικής στρατιωτικής υποδομής και τόνισε ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν στοχεύουν πόλεις και δεν υπάρχουν απειλές για τον ουκρανικό άμαχο πληθυσμό.
Ο Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, τόνισε ότι η επιχείρηση στοχεύει στο να σταματήσει η οκταετής αιματοχυσία στο Ντονμπάς, που διέπραξε το καθεστώς του Κιέβου, και σημείωσε ότι οι στόχοι ήταν η αποστρατιωτικοποίηση και η αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας