Λιβύη: Χαφτάρ αντεπιτίθεται-κατέρριψε δύο τουρκικά drones. Αμφιλεγόμενη η τύχη της Σύρτης

16094
χαφτάρ

Οι εξελίξεις στη Λιβύη είναι πυκνές και η πληροφόρηση ελλιπής και αμφιλεγόμενη, ενώ η αλήθεια είναι δύσκολο να διαπιστωθεί.

Το βέβαιο είναι ότι οι δυνάμεις των Χ.Χαφτάρ-Α. Σάλεχ δίνουν σκληρή και εντελώς άνιση μάχη, χωρίς καμία ουσιαστική βοήθεια, απέναντι στην Τουρκία και τους μισθοφόρους της, αφού αυτοί  οι μισθοφόροι είναι που κυρίως αντιπροσωπεύουν τον στρατό του Φ. Σάρατζ, ο οποίος ταυτόχρονα έχει τη στήριξη του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της Ε.Ε.

Η Ελλάδα είναι τραγικό ότι αντί να στηρίξει έμπρακτα τις δυνάμεις των Χ. Χαφτάρ-Α. Σάλεχ, σκέφτεται, όπως είπε ο Ν. Δένδιας στη συνέντευξή του στο “ΕΘΝΟΣ”, να αναβαθμίσει την διπλωματική της αποστολή στην Τρίπολη. Η προδοσία πάει σύννεφο, ενώ τα περισσότερα από τα παπαγαλάκια των αναλυτών, όμηροι των ευρωατλαντικών και αμερικανικών επιλογών, κάνουν το μαύρο άσπρο και διατείνονται ότι, τάχα, η κυβέρνηση στηρίζει τον Χαφτάρ! Όχι μόνο η προδοσία αλλά και το ψέμα πάει σύννεφο.

Ν.Ζ

Ο Χαφτάρ αντεπιτίθεται

Στην.. αντεπίθεση περνάει ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA), μετά τις απανωτές υποχωρήσεις των προηγούμενων ημερών που είχαν φέρει τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ με την πλάτη στον τοίχο.

Έτσι, όπως ανακοίνωσε στρατός του Χαφτάρ, το Σάββατο, κατέρριψαν δύο τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) κοντά στην Σύρτη.

Σύμφωνα με το Al-Masdar News, το οποίο επικαλείται την επίσημη σελίδα του Εθνικού Στρατού της Λιβύης στο Facebook, οι δυνάμεις του κατέρριψαν δύο τουρκικά αεροσκάφη που βοηθούσαν τις δυνάμεις της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας του Φαγιέζ Αλ-Σάρατζ στην περιοχή Al-Washaka, δυτικά της Σύρτης.

Την ίδια στιγμή από την πλευρά του, το Στρατιωτικό Τμήμα Πληροφοριών του LNA επεσήμανε ότι «ο στρατός απέτρεψε την προσπάθεια των υποστηριζόμενων από την Τουρκία δυνάμεων και των μισθοφόρων να εισβάλουν στην πόλη της Σύρτης, νωρίτερα την ίδια μέρα».

Ανέφεραν ακόμη ότι «οι στρατιωτικές δυνάμεις κυνηγούν τις δυνάμεις του Al-Wefaq (GNA) μετά την απόκρουση της επίθεσής τους και προκάλεσαν μεγάλες απώλειες σε εξοπλισμό και ζωές».

Τόνισαν, δε, πως «οι μάχες έχουν προχωρήσει πέρα ​​από τα διοικητικά σύνορα της Σύρτης, ενώ οι δυνάμεις της Πολεμικής Αεροπορίας καλύπτουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Γενικής Διοίκησης του Εθνικού Στρατού, Στρατηγός Ahmed Al-Mismari, δήλωσε ότι «οι δυνάμεις μας ξεκίνησαν μια αντεπίθεση το Σάββατο, ενάντια στις δυνάμεις του Σάρατζ στην περιοχή Al-Hisha, ανατολικά της Misrata».

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται λίγες ώρες αφότου οι δυνάμεις του GNA, σύμφωνα πάντα με το Al-Masdar News, ανακοίνωσαν την έναρξη μιας νέας επιχείρησης που ονομάζεται «Path of Victory», με στόχο τον έλεγχο των περιοχών Αλ Ουασάκα, Μπουβαϊράτ, Αλ-Χασούν, Τζαρφ, Αμπου Χάντι και το κομβικής σημασίας λιμάνι της Σύρτης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας