Λιβύη: Στην Τουρκία ο Σάρατζ για να συναντήσει το “αφεντικό” του

903
τουρκία

Ο πρωθυπουργός της ψευδο-κυβέρνησης της Λιβύης, Φαγιέζ αλ Σάρατζ, θα βρεθεί στην Τουρκία την Πέμπτη για να συναντηθεί με το “αφεντικό” του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το CNN Turk.

H είδηση αυτή έρχεται στον απόηχο της ανακοίνωσης του ΟΗΕ ότι οι αντιμαχόμενες πλευρές στη Λιβύη συμφώνησαν να επανεκκινήσουν τις συνομιλίες για εκεχειρία στην εμπόλεμη χώρα έπειτα από εβδομάδες σφοδρών συγκρούσεων κοντά στην πρωτεύουσα Τρίπολη.

Σε ανακοίνωση που ανήρτησε στο διαδίκτυο η αποστολή του ΟΗΕ στη Λιβύη (UNSMIL) αναφέρει ότι χαιρετίζει την πρόθεση της κυβέρνησης “εθνικής ενότητας” του Φαγιέζ Αλ Σάρατζ και του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ να επιστρέψουν στις διαπραγματεύσεις που είχαν ξεκινήσει νωρίτερα με τη συμμετοχή 5 αξιωματούχων από κάθε πλευρά.

Αναφορές για απόβαση τουρκικών τεθωρακισμένων στη Λιβύη

Πάντως, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, επιπλέον τουρκικές δυνάμεις φέρονται να αποβιβάστηκαν στην Λιβύη την Τρίτη.

Αν και οι πληροφορίες δεν έχουν διασταυρωθεί, ο εκπρόσωπος Τύπου του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, υπό τον στρατάρχη Χάφταρ, Ahmed Al Mismari, κατηγόρησε την Τουρκία ότι στέλνει πλοία με μεγάλο αριθμό τεθωρακισμένων στο λιμάνι της Μισράτα, το οποίο βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) και οι συμμαχικές του πολιτοφυλακές.

«Ένα τουρκικό πλοίο εντοπίστηκε να κινεί τεθωρακισμένα M60 που ανήκουν στην τουρκική εταιρεία CIRKIN», δήλωσε ο Mismari, εκπρόσωπος τύπου του LNA στον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας