Λιβύη: Οι πολιτοφυλακές Σάρατζ-ισλαμιστές μισθοφόροι κατέλαβαν την πόλη Ταρχούνα του Χαφτάρ(LNA)

1437

Οι εξελίξεις σε στρατιωτικό επίπεδο είναι καταιγιστικές.

Από χθες ο Φαγιέζ αλ Σάρατζ, το ανδρείκελο του Ερντογάν, ο επικεφαλής της διορισμένης από τα Ηνωμένα Έθνη “Κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας” της Λιβύης βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, όπου σε συνάντηση με τον Ταγιπ Ερντογάν αποφασίστηκε η διεύρυνση της συμφωνίας στις θαλάσσιες ζώνες του Τουρκολυβικού Μνημονίου που καταπατά τα θαλάσσια κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.

Ταυτόχρονα στο επίκεντρο των συζητήσεων τέθηκε η πολιτική επίλυση της “σύγκρουσης” στη Λιβύη.

Δεν είναι σύγκρουση μεταξύ “αντιμαχόμενων” πλευρών, είναι εθνικοαπελευθερωτικός πόλεμος που διεξάγεται από τις στρατιωτικές και πολιτικές δυνάμεις της Ανατολικής Λιβύης, του Ακίλα Σάλεχ, επικεφαλής της Βουλής των Αντιπροσώπων και του Χαλίφα Χαφτάρ επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), για την απελευθέρωση της χώρας τους  από τους χιλιάδες τρομοκράτες μισθοφόρους που έχουν μεταβεί στη Λιβύη από τον Ταγίπ Ερντογάν, τον τουρκικό στρατό κατοχής και από τις πολιτοφυλακές  της κυβέρνησης του Φαγιέζ Αλ Σάρατζ, της κυβέρνησης της Δύσης.

Χθες τόσο ο Ταγίπ Ερντογάν όσο και ο Φαγιέζ Αλ Σάρατζ δήλωσαν ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεν θα παραστεί ο ηγέτης του LNA Χαλίφα Χαφτάρ. Ότι οι μάχες θα συνεχιστούν μέχρι την κατάληψη ολόκληρης της Λιβύης και της Ανατολικής που ελέγχεται από την κυβέρνηση του Ντομπρουκ.

Τις προηγούμενες ώρες , οι μισθοφόροι τρομοκράτες υποστηριζόμενοι από τουρκικό στρατό, σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, εισέβαλαν στην πόλη Tarhuna, στο τελευταίο προπύργιο του LNA στη Δυτική Λιβύη. Οι τρομοκράτες από 4 διαφορετικούς άξονες μπήκαν και μετά από σφοδρές μάχες με τον LNA κατέλαβαν την πόλη η οποία, πλέον, βρίσκεται υπό τον απόλυτο έλεγχο τους.

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός μάχεται για την απελευθέρωση της Λιβύης από τις τρομοκρατικές μισθοφορικές και τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις. Ο LNA νοιώθει ότι ο μόνος σύμμαχος του είναι ο Συριακός Αραβικός Στρατός, που αγωνίζεται όλα αυτά τα χρόνια για την απελευθέρωση της πατρίδας του από την ιμπεριαλιστική επέμβαση της Δύσης ενάντια στη διάλυση και τη χειραγώγηση της Συρίας από τον Αμερικανο-ΝΑΤΟϊκό έλεγχο..

Εκφράζουμε τον σεβασμό και την εκτίμησή μας, απευθύνουμε θερμούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς στα αδέρφια μας τον Συριακό Αραβικό Στρατό που οι ήρωες τους απαιτούν να έρθουν στην Τρίπολη, να πολεμήσουν στο πλευρό του LNA στον πόλεμο ενάντια στους Τούρκους εισβολείς, οι οποίοι ονειρεύονται  την ανάδυση εκ νέου της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας πάνω από τον Αραβικό κόσμο!“.

https://twitter.com/AbuSaleemDF/status/1268324833693249536?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1268324833693249536%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Fpublish.twitter.com%2F%3Fquery%3Dhttps3A2F2Ftwitter.com2FAbuSaleemDF2Fstatus2F1268324833693249536widget%3DTweet

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας