Λιβύη: Απέτρεψαν έφεση υιού Καντάφι για το εκλογικό αποτέλεσμα του!

728
Λιβύη: Απέτρεψαν έφεση

Δύση και Τουρκία θεωρούν τον υιό Καντάφι φίλο της Μόσχας

Την έντονη ανησυχία του εξέφρασε την Παρασκευή ο ΟΗΕ για την εισβολή ενόπλων σε δικαστήριο στη Λιβύη που εμπόδισε την Πέμπτη την κατάθεση έφεσης του υιού Καντάφι κατά της απόφασης αποκλεισμού της υποψηφιότητάς του, καθώς τέσσερις εβδομάδες πριν τις εκλογές της 24ης Δεκεμβρίου οι συνθήκες γίνονται όλο και πιο επικίνδυνες στην αφρικανική χώρα.

Η επίθεση των ενόπλων, χωρίς τελικά να πυροβολήσουν, σημειώθηκε σε δικαστήριο της Σέμπα, στον Νότο της Λιβύης. Έτσι αποτράπηκε η διαδικασία της έφεσης του Σαΐφ αλ-Ισλάμ Καντάφι επί της απόρριψης της προεδρικής υποψηφιότητάς του από την εκλογική επιτροπή της χώρας, και παρέρχεται το 48ωρο όπου επιτρέπεται η κατάθεση τέτοιων εφέσεων.

Η αποστολή του ΟΗΕ στη Λιβύη εξέφρασε την Παρασκευή την ανησυχία της για το περιστατικό, καταδικάζοντας κάθε μορφή βίας που συνδέεται με την εκλογική διαδικασία. Τόνισε μάλιστα ότι οι εκλογές πρέπει με κάθε τρόπο να προστατευθούν.

Δικηγόρος του γιου του επί δεκαετίες αυταρχικού ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι, δήλωσε ότι οι ένοπλοι τον εμπόδισαν να εισέλθει στο δικαστικό μέγαρο και να καταθέσει την αίτηση αναίρεσης της απόφασης της εκλογικής επιτροπής.

Η κυβέρνηση της Λιβύης αποκάλεσε τους ενόπλους «ομάδα παρανόμων» που προέβησαν σε «αισχρή επίθεση» και προκάλεσαν το κλείσιμο το δικαστηρίου στη λιβυκή πόλη.

Υπενθυμίζεται ότι ο υιός Καντάφι καταζητείται από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για εγκλήματα πολέμου.

Πηγή: Reuters, Al Jazeera

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας