Λευτεριά στην Αφρίν: Συγκέντρωση Σάββατο (6μμ) Προπύλαια, πορεία στην τουρκική πρεσβεία

2006
αφρίν

«Σάββατο 24/3/18, 6μμ, Προπύλαια: Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης ενάντια στην σφαγή των Κούρδων στο Αφρίν»
Η Λαϊκή Ενότητα μαζί με άλλες αντιϊμπεριαλιστικές αντιφασιστικές δυνάμεις στηρίζει και καλεί στην συγκέντρωση και πορεία προς την τουρκική πρεσβεία που πραγματοποιούν οι Κούρδοι το Σάββατο 24/3, στις 6μμ, από τα Προπύλαια, ενάντια στην τουρκική στρατιωτική εισβολή και την κατάληψη και σφαγή στην Αφρίν.
Προοδευτικοί κύκλοι τόνιζαν ότι μπορεί η Αφρίν να έπεσε αλλά ο ανταρτοπόλεμος των Κούρδων μαχητών συνεχίζεται μέσα και έξω από την πόλη της Αφρίν.
Ως αποτέλεσμα του ανταρτοπόλεμου τις τέσσερις τελευταίες μέρες, σκοτώθηκαν πρωτοφανώς 140 Τούρκοι στρατιώτες μέσα στην πόλη της Αφρίν.
Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι η στήριξη του Κουρδικού αγώνα είναι εκ των πραγμάτων μάχη κατά του επεκτατισμού του Τούρκικου καθεστώτος και μάχη για την ειρήνη, την δημοκρατία και τα δικαιώματα των λαών στην περιοχή.
Μπορεί η Κουρδική ηγεσία να έχει προβεί κακώς σε μια ιδιόμορφη συνεργασία με τις ΗΠΑ, πράγμα που έχει αποβεί επιζήμιο και μονομερές για τον εθνικό αγώνα των Κούρδων αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Κουρδικός αγώνας δεν έχει εκ των πραγμάτων δημοκρατικό αντιϊμπεριαλιστικό χαρακτήρα, αφού οι ΗΠΑ τελικώς αποδεικνύονται αφερέγγυοι σύμμαχοι και μάλλον γέρνουν προς την πλευρά της Τουρκίας παρά προς τους Κούρδους, που βλέπουν για άλλη μια φορά να εγκαταλείπονται.
Τέλος, να υπογραμμίσουμε ότι ο αγώνας των Κούρδων έχει μια ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα, κάτι που όχι μόνο δεν κατανοεί η εθελόδουλη μνημονιακή πολιτική τάξη της χώρας μας αλλά και έχει γυρίσει, για χάρη της Τουρκίας, επιδεικτικά την πλάτη στο Κουρδικό ζήτημα.
Αν οι Κούρδοι νικήσουν, τότε ηττάται ο Τούρκικος επεκτατισμός και ενισχύεται η υπόθεση της Κύπρου, του Αιγαίου αλλά και της Θράκης ως περιοχής ειρηνικής συμβίωσης.
Αντίθετα, η συντριβή των Κούρδων εγκαθιστά την Τουρκία στην Συρία, μάλλον, σε μόνιμη βάση, ενισχύει τις φιλοδοξίες της για να καταστεί ηγεμονική περιφερειακή δύναμη και ανοίγει περαιτέρω τις ορέξεις της σε βάρος της Κύπρου και της Ελλάδας.
Όλοι/ες, ενόψει της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, στα Προπύλαια και μετά στην Τουρκική πρεσβεία.

Κ.Π.

1 σχόλιο

  1. Ελπίζω να μην έχει σχέση η πρόσκληση αυτή της ΛΑΕ με την “Πλατφόρμα Αλληλεγγύης στο Αφρίν” που φτάνει στο έωλο συμπέρασμα ότι μαζί Τουρκία, Συρία, Ρωσία και Ιράν προχώρησαν σε λεηλασίες και σφαγές στο Αφρίν. Είναι σαν να αναιρούνται οι πάγιες θέσεις της ΛΑΕ για το συριακό ζήτημα. Μιλάμε για μεγάλο πολιτικό λάθος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας