Λευκά Κράνη: μέσω Ισραήλ για να γλιτώσουν

1898
Λευκά Κράνη

Οχτακόσιοι Σύροι, μέλη της οργάνωσης “Λευκά Κράνη” που δρα σε περιοχές της Συρίας, και οι οικογένειές τους, απομακρύνθηκαν προς το Ισραήλ και από εκεί μεταφέρθηκαν στην Ιορδανία, όπως μετέδωσε σήμερα ο ραδιοσταθμός του ισραηλινού στρατού.

Τα “Λευκά Κράνη”, οι οποίοι υποδύονται τους εθελοντές που τείνουν χείρα βοηθείας κατ’ αποκλειστικότητα σε πληγέντες δήθεν από τον συριακό στρατό και τον Άσαντ, είναι γνωστό πως πρόκειται για τζιχαντιστές χρηματοδοτούμενους και καθ’ όλα κατευθυνόμενους από μυστικές υπηρεσίες ΗΠΑ και Ισραήλ.

Τα μέλη της οργάνωσης “Λευκά Κράνη” γλίτωσαν δια μέσου Ισραήλ, υπό τον φόβο της προέλασης των στρατευμάτων του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στη νότια Συρία, σύμφωνα πάντα με τον ραδιοσταθμό του ισραηλινού στρατού, ο οποίος διευκρίνισε ότι η επιχείρηση αυτή έγινε κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ και ευρωπαϊκών χωρών.

Το Αμάν ανακοίνωσε παράλληλα ότι αυτοί οι Σύροι αυτοί θα μεταφερθούν προς τον Καναδά, τη Γερμανία και τη Βρετανία. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του ισραηλινού στρατού, τα μέλη της οργάνωσης αυτής απειλούνται με φυλάκιση ή εκτέλεση από τις κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή του την απομάκρυνση των μελών των Λευκών Κρανών προς μια «γειτονική χώρα», χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω, και υπογράμμισε παράλληλα ότι η επιχείρηση αυτή δεν μπορεί να ερμηνευτεί ως μια αλλαγή στην πολιτική του Ισραήλ, το οποίο αρνείται να δεχθεί Σύρους πρόσφυγες στο έδαφός του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας