ΛΑ.Ε: Συγκέντρωση και πορεία ενάντια στο Πολυνομοσχέδιο, Πέμπτη (14/6) στις 13:00, Σταδίου, άγαλμα Κολοκοτρώνη

1807
συγκέντρωση

Η ΛΑ.Ε καλεί σε συγκέντρωση ταξικών συνδικάτων και συνδικαλιστικών παρατάξεων ενάντια στο πολυνομοσχέδιοτέρας την Πέμπτη (14/6), στην οδό Σταδίου, στο άγαλμα Κολοκοτρώνη, στις 13:00. Θα ακολουθήσει πορεία προς την Βουλή με αίτημα την απόσυρση ενός πολυνομοσχεδίου που ισοδυναμεί με τέταρτο μνημόνιο.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΛΑ.Ε

Παραθέτουμε ολόκληρη την προκήρυξη της ΛΑ.Ε ενάντια στο πολυνομοσχέδιο:

Η κυβέρνηση έφερε για ψήφιση στη Βουλή με διαδικασίες «εξπρές» το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης, καθώς και το «Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα» 2019-2022 που ισοδυναμεί με ένα νέο τέταρτο μνημόνιο χωρίς να υπάρχει ούτε ένα ευρώ δανειοδότηση προς τη χώρα. Αυτή τη φορά μόνο δίνουμε.

Πολυνομοσχέδιο και Μεσοπρόθεσμο, δεσμεύουν τη χώρα και το Λαό με τεράστια νέα βάρη ως το 2022, υποθηκεύει ότι δεν έχει ιδιωτικοποιηθεί από δομές και οργανισμούς στρατηγικής και κοινωνικής σημασίας, εντείνει με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς την αρπαγή λαϊκών περιουσίων, ενώ ταυτόχρονα παραπέμπει στις καλένδες την αύξηση του κατώτατου μισθού και την επαναφορά του πλαισίου για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Με το πολυνομοσχέδιο:

  1. Δεσμεύεται, με αποικιοκρατικούς όρους η περιουσία του Δημοσίου μέχρι του ποσού των 25 δις. ως ενέχυρο στους δανειστές για την περίπτωση που δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί το χρέος. Κατ’ επανάληψη έχουμε τονίσει ότι το χρέος είναι παράνομο, επονείδιστο και μη βιώσιμο και η Ελλάδα έτσι κι’ αλλιώς δεν μπορεί να το αποπληρώσει.
  2. Προβλέπει ότι από τη μείωση των συντάξεων που θα επέλθει από 1/1/2019 θα εξοικονομηθούν, δηλαδή θα αφαιρεθούν από τις τσέπες των συνταξιούχων, πάνω από 3 δις. € ετησίως από το 2019 έως το 2022. Αξίζει να τονίσουμε ότι οι μειώσεις στις συντάξεις δεν θα σταματήσουν στο 18% αλλά στη μείωση αυτή θα πρέπει να προστεθεί και η κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων (η μείωση των οικογενειακών επιδομάτων δεν συμπεριλαμβάνεται στο ανώτατο όριο του 18%).
  3. Προβλέπει επίσης αύξηση της φορολογίας λόγω της μείωσης του αφορολόγητου από το 2020 που αγγίζουν ή και ξεπερνούν τα 2 δις. € ετησίως, που θα αφαιρεθούν από τα λαϊκά εισοδήματα και κυρίως από αυτά των χαμηλοσυνταξιούχων και των χαμηλόμισθων.
  4. Η κυβέρνηση με τη δημιουργία «υπερ-πλεονασμάτων» από την αυξανόμενη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού επιχειρεί να καλλιεργήσει προσδοκίες για «αντίμετρα» και «κοινωνικά μερίσματα», φιλοδοξώντας να κάνει ρεκόρ …πολιτικαντισμού.!!

Ο συνολικός λογαριασμός των αντιλαϊκών μέτρων στο 2019 – 2022 φθάνει τα 18,5 δις. € που είτε θα πληρωθεί σε φόρους είτε θα κοπεί από συντάξεις με άμεσο συνεπακόλουθο τη συνέχιση της του φαύλου κύκλου λιτότητας, ύφεσης και υψηλής ανεργίας, στον οποίο έχει περιέλθει εδώ και οχτώ χρόνια η οικονομική ζωή της χώρας, λόγω της εφαρμογής των μνημονίων και της ταπεινωτικής Επιτροπείας των δανειστών, καταργώντας ουσιαστικά την εθνική και λαϊκή κυριαρχία.

Την ίδια ώρα για άλλη φορά οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι στα εξευτελιστικά χαμηλά επίπεδα, στα οποία μειώθηκαν τα χρόνια των μνημονίων, ενώ η αύξηση του κατώτατου μισθού και η επαναφορά του θεσμικού πλαισίου των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, αποτυπώνονται μόνο  ως ανέξοδες κυβερνητικές ευχές.

 

Ταυτόχρονα όλα τα κόμματα του μνημονιακού τόξου καταφεύγουν σε «κούφια» και καιροσκοπική αντιπολίτευση, υποστηρίζοντας στην πράξη τα μέτρα του πολυνομοσχεδίου.

 

Η λεγόμενη καθαρή έξοδος συνοδεύεται με ένα τέταρτο μνημόνιο με μέτρα που προστίθενται σε όλα τα άλλα που έχουν προηγηθεί, το δε δημόσιο χρέος συνεχίζει να αυξάνει (335 δις ή 183% του ΑΕΠ)!

Ενώ συμβαίνουν αυτά, οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες στην ηγεσία των συνδικαλιστικών οργανώσεων για άλλη μια φορά σφυρίζουν αδιάφορα και με την αδράνεια τους διευκολύνουν την κυβέρνηση, την μνημονιακή αντιπολίτευση και τους δανειστές να περνούν τις αντιλαϊκές μνημονιακές πολιτικές.

Ταυτόχρονα αναδεικνύεται και πάλι η αναγκαιότητα της συγκρότησης ενός μεγάλου κοινωνικού και πολιτικού μετώπου όλων, χωρίς εξαίρεση, των αριστερών και αντιμνημονιακών, δημοκρατικών δυνάμεων, που θα εμπνεύσει νέους αγώνες και θα δώσει νέα ελπίδα στο Λαό και στη νεολαία.

Καλούμε τους ανέργους, τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους αγρότες, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τη νεολαία να ξεπεράσουν τις γραφειοκρατικές ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεών τους και  να πάρουν μαζικά μέρος στις κινητοποιήσεις ενάντια στο τέταρτο μνημόνιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας