Αποχώρησε διαμαρτυρόμενος από την διακομματική Επιτροπή για Ευρωεκλογές ο Στ. Λεουτσάκος

1637
προεκλογικό

Ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Ενότητας στη Διακομματική Επιτροπή για τις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019 Στάθης Λεουτσάκος (Συντονιστής της ΠΓ της Λαϊκής Ενότητας) παρευρέθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής.

Ο Στάθης Λεουτσάκος έκανε την παρακάτω δήλωση και αποχώρησε από τη διαδικασία της Διακομματικής Επιτροπής:

«Δεν αναγνωρίζουμε την κυβερνητική απόφαση για τη συγκρότηση της Διακομματικής Επιτροπής και την κατανομή του χρόνου προβολής διότι είναι άδικη, πολιτικά και νομικά έκθετη και ουσιαστικά, προβλέπει αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική κατανομή του χρόνου προβολής εις βάρος της Λαϊκής Ενότητας.

Η Λαϊκή Ενότητα εκπροσωπείται στο Ευρωκοινοβούλιο με το Νίκο Χούντη και συμμετείχε στις τελευταίες εθνικές εκλογές του 2015, κατά τις οποίες έλαβε ποσοστό της τάξης του 2,9% και έμεινε οριακά εκτός κοινοβουλίου, σύμφωνα με το απαράδεκτο όριο που θέτει ο εκλογικός νόμος, το οποίο όριο ορισμένα κυβερνητικά στελέχη που προεδρεύουν στη Διακομματική, έχουν καταγγείλει στο παρελθόν.

Έκτοτε η Λαϊκή Ενότητα είχε καθημερινή, αδιάλειπτη και πρωτοπόρα πολιτική και κινηματική δραστηριότητα σε όλα τα πολιτικά και κοινωνικά μέτωπα, που δεν είχαν ούτε κοινοβουλευτικά κόμματα.

Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός πως η κυβέρνηση μεταχειρίζεται με τον ίδιο τρόπο τη Λαϊκή Ενότητα με νεοπαγείς κομματικούς σχηματισμούς, όπως είναι η «Νέα Ελληνική Ορμή» της κ. Κατερίνας Παπακώστα.

Εμείς δεν πρόκειται να ανεχτούμε ένα καθεστώς διακρίσεων και φίμωσης σε βάρος μας, το οποίο κυβέρνηση και σύστημα εφαρμόζουν σε όλους τους τομείς με στόχο την ΛΑ.Ε.

Η κ. Παπακώστα μπορεί να είναι χρήσιμη στον κ. Τσίπρα για τη διατήρηση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, όμως εμείς δεν δεχόμαστε να μας εντάσσουν στην κατηγορία της κυρίας Παπακώστα.

Η Λαϊκή Ενότητα προσφεύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με αίτηση ακύρωσης και αναστολής αυτής της κυβερνητικής απόφασης, την οποία θα καταθέσει, Τρίτη 14/05/2019, στις 11:30 π.μ.

Με σεβασμό προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις που βρίσκονται εδώ, δηλώνω ότι η κεντρική μας πολιτική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23/05, 19:30, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.»

ΛΑ.Ε: Προσφεύγει στο ΣτΕ για ακύρωση απόφασης κατανομής χρόνου προβολής κομμάτων

Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας, με επικεφαλής τον Γραμματέα του ΠΣ Παναγιώτη Λαφαζάνη, συνοδευόμενη από τους δικηγόρους Σαράντο Θεοδωρόπουλο και Άρη Κωνσταντάκη, θα καταθέσει το πρωί της Τρίτης 14/05/2019 στις 11:30 π.μ., στο Συμβούλιο της Επικρατείας (Πανεπιστημίου 47-49), αίτηση ακύρωσης και αναστολής της κυβερνητικής απόφασης για την κατάφωρα άδικη, πολιτικά και νομικά έκθετη, αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική κατανομή του χρόνου προβολής σε βάρος της ΛΑΕ.

Η κυβερνητική αυτή απόφαση συνιστά άλλη μία μεροληπτική διάκριση σε βάρος της ΛΑΕ, η οποία αν εφαρμοσθεί, θα αποτελέσει, μαζί με όλα τα άλλα τα οποία έχει καταγγείλει η παράταξή μας, καταδολίευση και νόθευση των διαδικασιών για τις εκλογές της 26ης Μαΐου και του αποτελέσματός τους.

Η Λαϊκή Ενότητα δεν θα ανεχθεί και θα αντιδράσει με όλα τα πολιτικά και κινηματικά μέσα για να μην πάει ως «πρόβατο επί σφαγή» στις εκλογές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας