ΛΑ.Ε: Παράσταση διαμαρτυρίας (Τετάρτη 11/1 – 12 μμ Υπ. Εσωτερικών) για μέτρα ανακούφισης από το ψύχος

1696
παράσταση

Παράσταση διαμαρτυρίας της ΛΑ.Ε., την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, μπροστά από το υπ. Εσωτερικών με αίτημα την άμεση λήψη μέτρων για τους αστέγους και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες από το ψύχος και τις τραγικές επιπτώσεις από τα «δολοφονικά» μνημονιακά μέτρα

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου 27 και Κλαυθμώνος) θα πραγματοποιήσουν αύριο, Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, στις 12 μ.μ., στελέχη και μέλη της Λαϊκής Ενότητας.

Κεντρικό αίτημα της παράστασης διαμαρτυρίας είναι η άμεση λήψη μέτρων από την κυβέρνηση για την ουσιαστική προφύλαξη των αστέγων, ντόπιων και προσφύγων καθώς και του συνόλου των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και την έλλειψη των στοιχειωδών παροχών προστασίας τους, ελέω των εξοντωτικών υφεσιακών μνημονιακών μέτρων, τα οποία έχουν οδηγήσει ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού της χώρας σε τραγικές συνθήκες διαβίωσης.

Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να δεχθεί άλλους θανάτους, κρυοπαγήματα και απάνθρωπη βασανιστική διαβίωση συμπολιτών μας από το ψύχος και τις άσχημες καιρικές συνθήκες.

Οι πρόσφατοι θάνατοι αποτελούν ταξικά εγκλήματα!

Είναι η θυσία ανθρώπινων ζωών στον βωμό των ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών για την άντληση κέρδους υπέρ των ισχυρότερων μερίδων του κεφαλαίου.

Ο Ελληνικός λαός δεν μπορεί να δεχθεί την τραγική κατάσταση των προσφύγων στη Μόρια, στο Ελληνικό και στις άλλες περιοχές όπου ζουν σε άθλιες συνθήκες, σε σκηνές χωμένες μέσα στο χιόνι. Προσβάλουν τον ανθρωπισμό όλων μας και είναι τεράστιες οι κυβερνητικές ευθύνες.

Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση:

  • Τη μεταφορά και την πλήρη σίτιση των αστέγων και των προσφύγων σε θερμαινόμενους κλειστούς χώρους, με τις κατάλληλες υποδομές,

  • Τη δραστική μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο φυσικό αέριο για όλα τα λαϊκά νοικοκυριά,

  • Την επαναφορά του ΦΠΑ για το πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο σε χαμηλό συντελεστή,

  • Τη δωρεάν παροχή πετρελαίου θέρμανσης και φυσικού αερίου για τους ανέργους και

  • τη γενναία κρατική επιδότησή έως την απαλλαγή του πετρελαίου θέρμανσης από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης για όλους τους ανθρώπους με χαμηλά εισοδήματα.

Όλες και όλοι την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, στις 12 μ.μ., έξω από το υπ. Εσωτερικών, στην παράσταση διαμαρτυρίας.

Οι θάνατοι από το κρύο αποτελούν ταξικά εγκλήματα!

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ, ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ Π.Γ. ΤΗΣ ΛΑ.Ε ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

«Οι μνημονιακές πολιτικές παγώνουν τους πολίτες»

Η τρομακτική αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, σε συνδυασμό με την αύξηση των διεθνών τιμών του πετρελαίου, το έχουν καταστήσει απλησίαστο για την πλειοψηφία των νοικοκυριών στη χώρα μας.

Η Λαϊκή Ενότητα απ’ τον Οκτώβρη είχε καλέσει την κυβέρνηση να επαναφέρει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, στα επίπεδα του 2010, δηλαδή στα 21 €/χιλιόλιτρο, όπως πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση και το 2013 και το 2014 με τροπολογίες που είχε καταθέσει τότε στη Βουλή.

Δυστυχώς η κυβέρνηση αρνήθηκε την πρόταση αυτή γιατί το «ευαγγέλιό» της από τον Ιούλιο του 2015 είναι το τρίτο μνημόνιο.

Σήμερα που οι χαμηλές θερμοκρασίες παγώνουν όλους τους πολίτες της Ελλάδας, επαναφέρουμε την πρότασή μας και απαιτούμε, επειδή το δικαίωμα στη θέρμανση πρέπει να το έχουν όλοι οι πολίτες, – γι’ αυτό κανονικά δεν πρέπει να υπάρχει Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης και ΦΠΑ στο πετρέλαιο θέρμανσης, – τουλάχιστον να φέρει σήμερα η κυβέρνηση στη Βουλή και να ψηφίσει την τροπολογία που είχε υπογράψει και καταθέσει το 2014 σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και ο σημερινός πρωθυπουργός, με την οποία ζητούσαν να επανέλθει ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης στα 21 €/χιλιόλιτρο, ο ΦΠΑ στο χαμηλό συντελεστή και να μειωθεί δραστικά και ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο φυσικό αέριο, ώστε να μπορέσουν το φετινό χειμώνα εκατομμύρια πολίτες να θερμανθούν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας