ΛΑ.Ε Μεσολογγίου: Θυμήσου την 5η Ιουλίου 2015

1518
χρόνια

Είπες ΟΧΙ σε νέα μέτρα λιτότητας και μνημόνια. Το ΟΧΙ έγινε ΝΑΙ σε όλα. Σου είπαν ότι ήταν τέτοιες οι συνθήκες που δε μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Κάποιοι άλλοι σου λένε ότι όλοι είναι ίδιοι, ότι όποιος και να είναι στην κυβέρνηση θα ψηφίζει και θα εφαρμόζει μνημόνια για να παραμείνει στην εξουσία. Προσπαθούν να ξεχάσεις ότι πάνω από 40 βουλευτές, υπουργοί, γενικοί γραμματείς παραιτήθηκαν από τις καρέκλες της εξουσίας και δεν ψήφησαν ή εφάρμοσαν ποτέ μνημόνια. Μες την παραζάλη από την προδοσία ψήφισες και πάλι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για κάποιο παράλληλο πρόγραμμα και τώρα ετοιμάζεσαι να ψηφίσεις Ν.Δ. και λοιπούς συνεργάτες για να εφαρμόσουν τα ίδια μνημόνια με περισσότερη «ειλικρίνεια» και κάποιο άλλο μείγμα που δήθεν θα ελαφρύνει τους φόρους!
 
Λες ότι τώρα πια δεν μπορεί να γίνει τίποτε άλλο… Πως το ξέρεις; Τι πληροφόρηση έχεις; Τα μέσα ενημέρωσης αποκρύπτουν οποιαδήποτε άλλη άποψη ή την παρουσιάζουν ελάχιστα και ως γραφική και ακραία. Δεν τηρούν ούτε το νόμο που τους υποχρεώνει να προβάλουν σε κάθε θέμα, τις θέσεις και τους εκπροσώπους όλων των πολιτικών κομμάτων που αντιπροσωπεύουν τον ελληνικό λαό στη βουλή ή την ευρωβουλή, όπως είναι η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ)… αλλά καλυτέρα να μην ξέρεις ότι υπάρχει ένα μέτωπο κομμάτων, οργανώσεων, συλλογικοτήτων που λέγεται Λαϊκή Ενότητα, ότι το μέτωπο αυτό έχει χιλιάδες μέλη σε όλη τη χώρα, ότι εκπροσωπείται στην ευρωβουλή, ότι έχει συγκεκριμένη ρεαλιστική πρόταση για το σήμερα.
 
Η εναλλακτική μας πρόταση δεν είναι απλώς η μετάβαση στο εθνικό νόμισμα αλλά και η ριζική αλλαγή πολιτικής. Αντί να πληρώνουμε για πάντα ένα παράνομο και δυσβάσταχτο χρέος, να χρηματοδοτήσουμε μισθούς, συντάξεις, παιδεία, υγεία, δημόσια έργα, πραγματική ανάπτυξη από το λαό για το λαό. Χρειάζεται διαγραφή δημόσιου χρέους αλλά και διαγραφή ιδιωτικού χρέους αφού σε μια κατεστραμμένη οικονομία οι αξίες ιδιωτικών χρεών και δανείων δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Είναι γνωστό ότι δεν επιτρέπονται τέτοιες πολιτικές εντός Ευρωζώνης / Ε.Ε. και ειδικά για την Ελλάδα δεν επιτρέπεται καμία πολιτική εκτός των μνημονίων για πολλές δεκαετίες. Η μετάβαση στο εθνικό νόμισμα είναι απαραίτητο εργαλείο και αφετηρία για αυτή την άλλη πολιτική. Πουθενά στον κόσμο, δεν υπάρχει παράδειγμα πτωχευμένης χωράς που ανέκαμψε, χωρίς να έχει δικό της νόμισμα.
 
Είναι ρεαλιστική αυτή η εναλλακτική πολιτική που προτείνουμε;
Είναι ρεαλισμός η εφαρμογή των μνημονίων δηλαδή απολύσεις, περικοπές, υπερφορολόγηση, κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, ξεπούλημα της Χώρας;
Αλήθεια, με τα δεδομένα της κάθε εποχής, πόσο ρεαλιστική επιλογή ήταν:
η Εθνική Αντίσταση απέναντι στην πανίσχυρη ναζιστική Γερμανία και τους συνεργάτες της;
η έναρξη της Επανάστασης του 1821 χωρίς κανένα σύμμαχο;
η Έξοδος του Μεσολογγίου;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας