ΛΑ.Ε Κορινθίας: Το 2019 έτος πρόκλησης και δυνατότητας για διαφορετική πορεία

800
καταγγελία

Το τέλος του 2018 βρίσκει την Ελλάδα να διανύει το ένατο έτος 
οικονομικής κρίσης και τους Έλληνες να υπομένουν τις  πολιτικές 
λιτότητας που επιτάσσει η δέσμευση αποπληρωμής του πελώριου και 
δυσβάστακτου αλλά παράλληλα παράνομου και καταχρηστικού δημοσίου χρέους.

 

Με το πρόσχημα της ”δημοσιονομικής εξυγίανσης και προσαρμογής” κατελύθη κάθε έννοια εθνικής κυριαρχίας, παραβιάστηκαν πάμπολλες πρόνοιες του Συνταγματικού Χάρτη, απωλέσθηκε η δυνατότητα άσκησης οικονομικής και εξωτερικής πολιτικής από  τις  κυβερνήσεις της χώρας-όπου ”κρίθηκε” απαραίτητο, οι εκλεγμένες αντικαταστάθηκαν από ”τεχνοκρατικές”-και ολοκληρώθηκε η μετατροπή της σε προτεκτοράτο-οικονομική αποικία.

Στατιστικές αλχημείες, συκοφαντίες, παραπληροφόρηση και ανάδειξη σε ταμπού της μη ύπαρξης εναλλακτικής διεξόδου-απεμπλοκής από την θηλιά του επονείδιστου και μη βιώσιμου αυτού χρέους, επέφεραν μεγάλη συρρίκνωση κοινωνικών δαπανών(κυρίως στην υγεία και στην παιδεία),φτωχοποίηση των μεσαίων και κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων, πλήρη σχεδόν κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων, αύξηση της ανεργίας, διάλυση του πρωτογενούς τομέα, ξεπούλημα-παραχώρηση δημόσιας περιουσίας και στρατηγικών τομέων της οικονομίας, αρπαγή της λαϊκής περιουσίας και εξαναγκασμό σε μετανάστευση ενός πολύ μεγάλου αριθμού νέων και ιδιαίτερα καταρτισμένων νέων παιδιών.

Σε λίγες ημέρες υποδεχόμαστε το νέο έτος. Το 2019 θα είναι χρονιά
εκλογικών αναμετρήσεων αλλά και κοινωνικών αγώνων που θα καθορίσουν καταλυτικά το μέλλον της πατρίδας μας.

Η απογοήτευση, η αδράνεια, η αδιαφορία, η εσωστρέφεια και ο ατομικισμός διευκολύνουν τις συστημικές πολιτικές δυνάμεις να ολοκληρώσουν το ξεπούλημα και την καταστροφή. Μόνο η αντίδραση και η ενεργή συμμετοχή των πολιτών μπορούν να αποτρέψουν αυτές τις προοπτικές.

”Η περιφρόνηση και η ακραία βία που βιώνουν τα λαϊκά στρώματα
σήμερα, οδήγησαν σε μαζικές λαϊκές κινητοποιήσεις” γράφει ο Γάλλος
συγγραφέας EDOUARD LOUIS για το κίνημα των κίτρινων γιλέκων στην πατρίδα
του.

Με εμμονή, σταθερότητα, συνέπεια και μαζικότητα, οι πρώτες μικρές νίκες θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερες. Μόνο μια οριστική ρήξη με το παρελθόν θα οδηγήσει σε ένα διαφορετικό αύριο.

Μη ξεχνάμε ότι οι φασίστες, οι νεοσυντηρητικοί και οι νεοφιλελεύθεροι προσβλέπουν σε μια κοινωνία όπου ο αδύναμος δεν θα έχει καμία προστασία.

Το 2019 είναι ένα έτος πρόκλησης αλλά και δυνατότητας για την επιλογή μιας διαφορετικής πορείας.

Η ΛΑΕ Κορινθίας εύχεται σε όλους καλές γιορτές, καλή 
δημιουργική, χαρούμενη αλλά και ανατρεπτική χρονιά.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας