ΛΑ.Ε και Ανυπότακτη Γαλλία (Μελανσόν): Συνάντηση αλληλεγγύης Λαφαζάνη – Μπομπάρ στο Παρίσι

1837
hdrpl

Παν. Λαφαζάνης από Παρίσι: Αλληλεγγύη στην Ανυπότακτη Γαλλία του Μελανσόν, στην απεργιακή κινητοποίηση των Γάλλων εργαζομένων και στο κίνημα των “Κίτρινων Γιλέκων” ενάντια στον αυταρχισμό Μακρόν

Αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε αποτελούμενη από τον Παν. Λαφαζάνη, Γραμματέα του ΠΣ της ΛΑ.Ε και τα στελέχη της ΛΑ.Ε στη Γαλλία, Βαγγέλη Γούλα, Μανώλη Κοζαδίνο και Στάθη Κουβελάκη είχαν σημαντική συνάντηση στο Παρίσι με ευρεία αντιπροσωπεία της “Ανυπότακτης Γαλλίας” του Ζαν Λυκ Μελανσόν, με επικεφαλής τον Εμανουέλ Μπομπάρ, οργανωτικό υπεύθυνο και υπεύθυνο της εκλογικής καμπάνιας της Ανυπότακτης Γαλλίας και τον Γιουνούς Ομαρτζί Ευρωβουλευτή του κόμματος.

Στη συνάντηση ο Ε. Μπομπάρ και ο Γ. Ομαρτζί έστειλαν τους χαιρετισμούς του Ζαν Λυκ Μελανσόν στην ελληνική αντιπροσωπεία, ο οποίος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών δεν μπόρεσε να παρευρεθεί, όπως επιθυμούσε, στη συνάντηση.

Η αντιπροσωπεία της Ανυπότακτης Γαλλίας εξέφρασε την αμέριστη αλληλεγγύη της στην ΛΑ.Ε, στους αγώνες της και την πολιτική της προσπάθεια, ενώ υπογράμμισε και την πλήρη υποστήριξη της Ανυπότακτης Γαλλίας στην συμμετοχή της ΛΑ.Ε στο ευρωψηφοδέλτιο “Τώρα ο Λαός” το οποίο συναποτελείται από αριστερά κόμματα ευρωπαϊκών χωρών και προτίθεται να δώσει τη μάχη των επόμενων ευρωεκλογών το Μάιο.

Η αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη της στην Ανυπότακτη Γαλλία και τους αγώνες της και τόνισε ότι προσβλέπει στο ρόλο της Ανυπότακτης Γαλλίας για μια μεγάλη δημοκρατική ανατροπή όχι μόνο στη Γαλλία αλλά και στην Ευρώπη.

Η αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε εξέφρασε, ταυτόχρονα, την αμέριστη στήριξη της στους σκληρούς αγώνες των εργαζομένων στην Γαλλία και ειδικότερα στο μεγάλο και ηρωικό κίνημα των “Κίτρινων Γιλέκων”, ενώ καταδίκασε τον πρωτοφανή και βάρβαρο αυταρχισμό της κυβέρνησης Μακρόν, ο οποίος έχει στοιχίσει πολλές αναπηρίες και θανάτους αγωνιστών του κινήματος.

Η αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε υπογράμμισε, επίσης, την ικανοποίηση της για το γεγονός ότι ο Φιλίπ Ζιραβέρ, στέλεχος των Κίτρινων Γιλέκων, υπεύθυνος εργατικής πολιτικής της Ανυπότακτης Γαλλίας, θα βρίσκεται στις 15 Φλεβάρη στην Αθήνα, όπου θα μιλήσει σε ενδιαφέρουσα εκδήλωση για το κίνημα των κίτρινων γιλέκων, κάτι το οποίο γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Σήμερα το μεσημέρι στις 2 μ.μ, η αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας θα βρίσκεται στην μεγάλη πορεία εργαζομένων και “Κίτρινων Γιλέκων“, η οποία πραγματοποιείται με αφορμή την σημερινή πανεργατική απεργία στη Γαλλία ενάντια στην πολιτική λιτότητας και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης Μακρόν.

Στη συγκέντρωση θα υπάρχει και ειδικό τραπεζάκι της ΛΑ.Ε με φυλλάδια τους κόμματος και προκήρυξη αλληλεγγύης στην εργατική τάξη , τους εργαζόμενους στη Γαλλία και στο κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων.

Το βράδυ θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή πολιτική συνάντηση – συζήτηση του Γραμματέα του ΠΣ της ΛΑ.Ε Παναγιώτη Λαφαζάνη με μέλη και φίλους της ΛΑ.Ε αλλά και γάλλους πολίτες ελληνικής και μη καταγωγής που ενδιαφέρονται για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

ptr
ptr
nor

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας