ΛΑ.Ε-Θεσ/νικης:”Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, υπεράσπιση a-la-carte της πολιτιστικής μας κληρονομιάς δεν γίνεται”!

1220
συριζα

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την κατάθεση ερώτησης από τριάντα έξι (!!) βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς το ΥΥΠΟ, προκειμένου να χαρακτηριστεί ιστορικό διατηρητέο κτίριο, και ως προς τη χρήση του, το κτίριο όπου στεγάζονταν παλιά ο κινηματογράφος ΗΛΥΣΙΑ.

Αυτοί, οι οποίοι σιώπησαν τόσο «ηχηρά»,  επειδή απέναντί τους είχαν το ιερατείο της Ε.Ε., τους δανειστές, τους «θεσμούς»,  όταν ο Λ. Πύργος, η Ροτόντα, όλα τα κάστρα της πόλης, ο πύργος του Επταπυργίου, όλοι σχεδόν οι αρχαιολογικοί χώροι, τα μουσεία, τα μνημεία της πόλης κτλ. μεταβιβάστηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο Υπερταμείο, επιχειρούν σήμερα, να μας πείσουν ότι μπορούν να υψώσουν το χαμηλό παράστημά τους, για ένα κτίριο, μιας και «απέναντι», είναι η ιδιοκτησία ενός σούπερ-μάρκετ.

Τους καλούμε, και τους προκαλούμε, αν πραγματικά έχουν τόση αγωνία για τον πολιτισμό, αλλά και τόση αγωνιστικότητα, να πουν, ακόμη και σήμερα,  έστω και μια λέξη αντίθεσης, για όλο το παραλιακό μέτωπο, το Καυτατζόγλειο Στάδιο, τα δεκάδες χιλιάδες στρέμματα του περιαστικού δάσους, το θέατρο Γης, το θέατρο Κήπου και εκατοντάδες άλλα ακίνητα του δημοσίου στην πόλη, που παραμένουν στο Υπερταμείο, βορά στα χέρια των δανειστών.

Η Λαϊκή Ενότητα Α΄ Θεσσαλονίκης, η οποία κινητοποιήθηκε δυναμικά για να επιστραφούν στο δημόσιο όλα τα ακίνητα του δημοσίου που μεταβιβάστηκαν στο Υπερταμείο, προφανώς είναι αντίθετη στην παραποίηση του κτιρίου (το οποίο δυστυχώς αλλοιώθηκε με τους τέσσερις επιπλέον ορόφους), και ζητά το χαρακτηρισμό του ως ιστορικό διατηρητέο κτίριο και ως προς τη χρήση του, ειδικά όταν πρόκειται απ αυτήν, να εξυπηρετηθούν ιδιωτικά συμφέροντα.

Επισημαίνει όμως στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ότι υπεράσπιση της ιστορικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς a la carte (ανάλογα με το πόσο ισχυρός είναι ο «απέναντι» δηλαδή),  δεν υπάρχει.

Υ.Γ. Σε ότι αφορά στη διαφορά τους με το Μπουτάρη, για το συγκεκριμένο ζήτημα, μικρό το κακό. Συμφωνούν σε σημαντικότερα θέματα, όπως η πώληση του ΟΛΘ, της στοάς Μοδιάνο, η συνεργασία με την ElDorado, την ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ κτλ. κτλ. κτλ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας