ΛΑ.Ε: Η «Δημοκρατία» σας δεν αντέχει άλλες φωνές!

1317
δημοκρατία
Τώρα ατέλεια χαρτιού για τα ψηφοδέλτια των αυτοδιοικητικών εκλογών!

Οι προσεχείς Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές είναι μια σημαντική εκλογική διαδικασία για έναν βασικό δημοκρατικό θεσμό. Για να είναι όμως ουσιαστική πρέπει να έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν όλοι οι πολίτες. Σήμερα όμως δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα διότι το κόστος των ψηφοδελτίων για να συμμετάσχει ένας συνδυασμός είναι υπέρογκο.

Προϋπόθεση για να συμμετέχουν όμως είναι να ψηφίσει η κυβέρνηση αύριο κιόλας την ατέλεια χαρτιού για την εκτύπωση των ψηφοδελτίων. Διότι έτσι όπως είναι σήμερα τα πράγματα μπορούν να ανταποκριθούν μόνο όσοι έχουν χρήματα ή τους στηρίζουν διαπλεκόμενα οικονομικά συμφέροντα.

Γι’ αυτό απαιτούμε απ’ την κυβέρνηση, για να διευκολυνθούν οι συνδυασμοί σε Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές, να ψηφίσει την  ατέλεια χαρτιού για την εκτύπωση των ψηφοδελτίων – τουλάχιστον – ώστε να μην εμποδίζονται οι συνδυασμοί που δεν έχουν «Μπάρμπα στην Κορώνη»  να συμμετάσχουν.

Αν δεν ψηφίσει η κυβέρνηση ατέλεια χαρτιού για την εκτύπωση των ψηφοδελτίων  είναι αδύνατο ένας νέος–α, ένας άνεργος-η, ή ένας πολίτης οικονομικά αδύναμος να μπορεί να συμμετάσχει ως υποψήφιος στις προσεχείς Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές. Ιδιαίτερα σήμερα που έχουν μεσολαβήσει 9 χρόνια σκληρών μνημονιακών πολιτικών οι οποίες έχουν φτωχοποίηση εκατομμύρια πολίτες.

Καλούμε την κυβέρνηση και τα συλλογικά όργανα των αυτοδιοικητικών Α΄και Β΄βαθμού να πάρουν θέση στην συγκεκριμένη και δημοκρατική πρόταση μας.

Είναι επιτακτική ανάγκη και ελάχιστο μέτρο δημοκρατίας να συγκροτηθεί ένα πλατύ λαϊκό αντιμνημονιακό μέτωπο, ώστε να χαλάσουμε τα σχέδια του δικομματικού θεάτρου, της ακροδεξιάς και των διαπλεκόμενων συμφερόντων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας