ΛΑ.Ε για ΔΕΗ: Όχι σε απάνθρωπες εργασιακές σχέσεις «γαλέρας»

903
δεη

Το σχέδιο για την ΔΕΗ που εξήγγειλαν πρόσφατα οι κ. Μητσοτάκης-Χατζηδάκης τάχα για την εξυγίανση της, οδηγεί ουσιαστικά στο ξεπούλημα της, στην περαιτέρω ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων, στην παγίωση ενός άγριου ρουσφετιού αλλά και στην διαμόρφωση ενός μοντέλου, βάση του οποίου, θα διαχειριστεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τις επιχειρήσεις «κοινής ωφέλειας».

Συγκεκριμένα :

  • οδηγεί στην ουσιαστική απαξίωση της ΔΕΗ, στην πλήρη απελευθέρωση της ενεργείας προς όφελος του ιδιωτικού κεφαλαίου, που θα έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος εις βάρος των καταναλωτών
  • το σχέδιο επίσης έχει στόχο την μείωση του εργατικού κόστους με πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου και μετατάξεις των εργαζομένων αλλά και προσλήψεις νέων, με συμβάσεις μερικής απασχόλησης, με εντελώς αυθαίρετα κριτήρια, αφού πρώτα θα γίνονται οι συμβάσεις και μετά θα ελέγχονται από το ΑΣΕΠ!

Ουσιαστικά η κυβέρνηση ξεπουλάει την ΔΕΗ υπέρ των ιδιωτών φίλων της, οδηγεί στην έξοδο παλιούς εργαζόμενους αλλά και προχωρά σε νέες προσλήψεις με “ όργιο ρουσφετιού”, εκμεταλλευόμενη νέους ανθρώπους που αναζητούν μία θέση εργασίας.

Οι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ αλλά και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία πρέπει να αντισταθούμε για να μην περάσει στα χέρια ιδιωτών το ηλεκτρικό ρεύμα, που είναι δημόσιο αγαθό, αλλά και η καθιέρωση ενός εργασιακού μοντέλου με βάση τη φτηνή και επισφαλή εργασία και το ρουσφέτι.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας