Λαϊκή Ενότητα: μήνυμα για τη «μελανή» επέτειο από τη ρίψη ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα

1569
Χιροσίμα

Ήδη έχουν περάσει 73 χρόνια από την ρίψη της πρώτης ατομικής βόμβας από τους Αμερικάνους στην πόλη της Χιροσίμα (6 Αυγούστου του 1945). Μόλις 3 ημέρες μετά (9 Αυγούστου του ιδίου έτους) ακολούθησε η ρίψη της δεύτερης ατομικής βόμβας, στο Ναγκασάκι.

Οι ενέργειες αυτές, που συμπεριλαμβάνονται στα μεγαλύτερα εγκλήματα της παγκόσμιας ιστορίας κατά της ανθρωπότητας, προκάλεσαν άμεσα τον θάνατο σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και μακροπρόθεσμα δημιούργησαν τεράστια προβλήματα υγείας σε εκατομμύρια άτομα, ενώ οι περιβαλλοντικές συνέπειες τους ήταν ανυπολόγιστες.

Σήμερα, 73 χρόνια μετά,σε πολλές περιοχές του κόσμου βρίσκονται σε εξέλιξη πόλεμοι με θύματα χιλιάδες αθώους. Την ίδια στιγμή, το «κυνήγι» των εξοπλισμών συνεχίζεται, ο ακραίος ανταγωνισμός του κεφαλαίου οδηγεί στην απόλυτη εκμετάλλευση και «φτωχοποίηση» ολόκληρων λαών, ο εθνικισμός αναζωπυρώνεται και η ανθρωπότητα βρίσκεται διαρκώς μπροστά από κινδύνους ανάφλεξης.

Με αφορμή τη σημερινή.«μελανή» επέτειο για την παγκόσμια κοινότητα, οφείλουμε όλες και όλοι να μην ξεχνάμε τις διδαχές από τις ρίψεις των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.

Είναι επιτακτική ανάγκη των «μοντέρνων» καιρών που διανύουμε, το Φιλειρηνικό Κίνημα να βγει ξανά μπροστά, δυναμικά, προτάσσοντας και υπερασπίζοντας τα συμφέροντα των λαών, για να μην ζήσει ξανά η ανθρωπότητα ανάλογες στιγμές, νέων ανείπωτων τραγωδιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας