Λαϊκές: Απεργούν την Τετάρτη οι παραγωγοί-Θα δίνουν δωρεάν προϊόντα στους καταναλωτές

446
ην Τετάρτη οι παραγωγοί

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Ανάπτυξης έχει προγραμματίσει, για την Τετάρτη 7 Απριλίου στις 11 το πρωί, η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Λαϊκών Αγορών, η οποία έχει προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία την ίδια ημέρα

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, η διαμαρτυρία αφορά στις διατάξεις του σχεδίου νόμου που ετοιμάζει το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τις λαϊκές αγορές και ειδικά στα εξής σημεία:

«Δίνει τη δυνατότητα σε εταιρείες να μπουν στις λαϊκές αγορές. Προκηρύσουν τις άδειες των παραγωγών. Δεν θα αναθεωρείται η άδειά μας, αν δεν πουλήσουμε το 70% της δηλωθείσας ποσότητας στο ΟΣΔΕ (‘Αρθρο 42 παρ 6). Δίνει τη δυνατότητα σε παραγωγούς να γίνουν έμποροι».

Η Ομοδπονδία καταλήγει πως επιζητεί τον εκσυγχρονισμό και τη διαφάνεια και θα στηρίζει πάντα την παραγωγική δραστηριότητα.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με προγενέστερη ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, την Τετάρτη δεν θα πραγματοποιούν πωλήσεις στις λαϊκές αγορές οι παραγωγοί, αλλά θα προσέλθουν στους πάγκους τους, διαθέτοντας δωρεάν προϊόντα στους καταναλωτές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας