Λαφαζάνης στο Συνέδριο της ΕΔΕΚ: Κύπρος ενιαία, ανεξάρτητη, χωρίς ξένα στρατεύματα και βάσεις

1902
Νομισματοκοπείο

Ο Παν. Λαφαζάνης έστειλε στο Συνέδριο της ΕΔΕΚ που ξεκινά σήμερα Παρασκευή (28/4) τον παρακάτω χαιρετισμό:

Αγαπητοί συναγωνιστές και συναγωνίστριες

Χαιρετίζω θερμά και αγωνιστικά το 13ο Παγκύπριο Τακτικό Συνέδριο του Κ.Σ της ΕΔΕΚ.

Ευχαριστώ για την πρόσκληση να παρευρεθώ στις εργασίες σας αλλά ανειλημμένες υποχρεώσεις μου με καθηλώνουν, πέρα από την επιθυμία μου, στην Αθήνα.

Δεν θέλω να πω τα τετριμμένα.

Αυτό που θέλω ευθέως να τονίσω είναι ότι ο ελληνισμός διέρχεται αυτήν την περίοδο μια από τις πιο κρίσιμες περιστάσεις του, με την Ελλάδα να βρίσκεται υπό μνημονιακή κατοχή και σε ρόλο εθελόδουλου, άβουλου και μοιραίου προτεκτοράτου και την Κύπρο να απειλείται με μια «λύση» που θα σημάνει το τέλος της Κυπριακής δημοκρατίας και την κατάλυση κάθε ίχνους ανεξαρτησίας της Κύπρου.

Μια «λύση» για την Κύπρο με βάση το σχέδιο Ανάν, που απέρριψε με δημοψήφισμα ο ελληνοκυπριακός λαός, θα είναι για την Κύπρο και το μέλλον της μια πραγματική καταστροφή.

Στην Ελλάδα ο Τσίπρας κατέστρεψε την χώρα μας μετατρέποντας το περήφανο ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, σε ένα ταπεινωτικό ΝΑΙ στους δυνάστες μας.

Η Κύπρος δεν πρέπει να κάνει μεταχρονολογημένα το ίδιο λάθος και το μεγαλειώδες «όχι» του ελληνοκυπριακού λαού στο σχέδιο Ανάν, να μετατραπεί με παράνομο και πραξικοπηματικό τρόπο σε ένα καταστροφικό “ναι” το 2017.

Η λύση για το Κυπριακό πρέπει απαρέγκλιτα να διασφαλίζει μια Κύπρο ενιαία, απόλυτα κυρίαρχη και πραγματικά ανεξάρτητη.

Μια Κύπρο χωρίς ξένα στρατεύματα, χωρίς εγγυήσεις τρίτων χωρών και ξένες στρατιωτικές βάσεις. Μια Κύπρο, τέλος, δημοκρατική που θα σέβεται και θα εγγυάται πλήρως τα δικαιώματα όλων των πολιτών της πέρα από εθνικές καταγωγές και θρησκευτικές πεποιθήσεις και στην οποία η πλειοψηφία και όχι ξένοι δικαστές και εγκάθετοι, θα αποφασίζει δημοκρατικά και τελικά για τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το μέλλον της και το μέλλον του λαού της.

Συναγωνιστές και Συναγωνίστριες

Εύχομαι από καρδιάς κάθε επιτυχία στο Συνέδριο σας για το καλό της Κύπρου και του Κυπριακού λαού. Για την ειρήνη, την φιλία, την συνεργασία, την σταθερότητα, την αντιιμπεριαλιστική αλληλεγγύη και την κοινωνική απελευθέρωση όλων των λαών της περιοχής μας.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Παναγ. Λαφαζάνης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας