Λαφαζάνης στον ΣΚΑΪ: Να γίνει Διάσκεψη στην Αθήνα για τα μνημονιακά εγκλήματα και την ανθρωπιστική καταστροφή στην Ελλάδα

2369
baily

Ο Παναγ. Λαφαζάνης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την Μαρία Αναστασοπούλου κατήγγειλε ως “αντιδραστικές και νεοψυχροπολεμικές τις Διασκέψεις τύπου Ταλίν υπό τον ψευδώνυμο τίτλο: εγκλήματα του φασισμού και του ναζισμού”, χαρακτήρισε “ως κίνηση που έγινε αποκλειστικά για λόγους εσωτερικής και εσωκομματικής κατανάλωσης την απόφαση της κυβέρνησης να μη συμμετάσχει στην διάσκεψη του Ταλίν, όταν, πέραν των άλλων, είναι γνωστό ότι πρόσφατα ο Αλ. Τσίπρας έδινε κάλυψη στο ακροδεξιό καθεστώς Ποροσένκο της Ουκρανίας με την επίσκεψη του στο Κίεβο”.

Ο Παναγ. Λαφαζάνης τόνισε ότι “αντί τέτοιου είδους αντιδραστικές Διασκέψεις, που αφυπνίζουν έναν πρωτόγονο αντικομμουνισμό σε στελέχη της ΝΔ, αυτό που όφειλε να γίνει είναι μια επίκαιρη ευρωπαϊκή Διάσκεψη στην Αθήνα η οποία θα διερευνούσε και θα αναδείκνυε τα μεγάλα και φρικτά οικονομικά και κοινωνικά εγκλήματα που έχουν προκαλέσει τα μνημόνια στην χώρα μας με την οικονομική ερήμωση, την κοινωνική εξαθλίωση, την ανθρωπιστική καταστροφή, τις ψυχικές και σωματικές ασθένειες, τους πρόωρους θανάτους και τις αναρίθμητες αυτοκτονίες”.

“Μια τέτοια διάσκεψη είναι βέβαιον”, τόνισε ο Παν. Λαφαζάνης “θα οδηγούσε στο “σκαμνί” για βαριά κακουργήματα την τρόϊκα, τους διάφορους Σόϊμπλε, την μνημονιακή πολιτική τάξη και πρώτα απ’ όλα τους παλιούς και νέους κατασκευαστές των μνημονίων: Γ. Παπανδρέου, Α. Σαμαρά και Α. Τσίπρα.

Μια τέτοια Διάσκεψη για τα μνημονιακά εγκλήματα στην Ελλάδα προκαλεί, όμως, τρόμο όχι μόνο στον Κυρ. Μητσοτάκη και την ΝΔ αλλά και στους νεομνημονιακούς καταστροφείς του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ”.

Κίνηση εσωτερικής κατανάλωσης

Στη συνέχεια παραθέτουμε και το ρεπορτάζ από την συνέντευξη του Παν. Λαφαζάνη στον Sky.gr :

Κίνηση εσωτερικής κατανάλωσης, που έγινε για αμιγώς ψηφοθηρικούς λόγους, χαρακτήρισε μέσω του ΣΚΑΪ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης την απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης να μην συμμετάσχει σε συνέδριο της Εσθονικής προεδρίας για τα εγκλήματα του κομμουνισμού.

«Ο Κοντονής, ο Τσίπρας δηλαδή για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, έκανε μια κίνηση εσωτερικής κατανάλωσης… Κίνηση η οποία είναι αντιπερισπασμός που απευθύνεται στο κομματικό ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο αποσυντίθεται και απευθύνεται στον αριστερό προοδευτικό κόσμο, ο οποίος φεύγει ολοταχώς από την εκλογική  επιρροή του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ΛΑΕ.
«Ήταν ψηφοθηρικοί οι λόγοι… Πελατειακή σχέση έκανε. Δεν το εννοεί ο κ. Κοντονής, ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση αυτή. Καρφί δεν τους καίγεται για την υπεράσπιση των αξίων και των ιδεωδών του Σοσιαλισμού και του κομμουνισμού, αυτό τον έχουν γραμμένο στα παλιά τους τα παπούτσια» σχολίασε δε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Ο κ. Λαφαζάνης αποκάλεσε δε ειρωνικά «διαπραγματευτικό τουρισμό» τη διαπραγμάτευση Τσίπρα – Βαρουφάκη και  κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα ότι λέει συνεχώς ψέμματα και τον Γιάννη Βαρουφάκη για ανακρίβειες προκειμένου να βρίσκεται στην επικαιρότητα.

“Ντροπή και αίσχος να μιλά για success story η κυβέρνηση”

“Κοροϊδεύει το λαό ο Τσίπρας”

Είναι ντροπή και αίσχος να μιλά η κυβέρνηση για success story τόνισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Π. Λαφαζάνης.
«Η κυβέρνηση έχει χρεοκοπήσει και είναι αναξιόπιστη στον ελληνικό λαό.
Επιδίδεται σε μια ανοιχτή κοροϊδία του ελληνικού λαού ο Αλέξης Τσίπρας» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Λαφαζάνης, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ακολουθεί μια πολιτική υποτακτική απέναντι στην τρόικα, μια πολιτική παράδοσης της χώρας στους δανειστές.
Πάντως ο κ.Λαφαζάνης έβαλε και κατά της ΝΔ και του κ.Μητσοτάκη.
«Έχετε ακούσει τον Μητσοτάκη να λέει ότι θα αλλάξει τη μνημονιακή πολιτική του Τσίπρα;» διερωτήθηκε ο κ.Λαφαζάνης, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν επενδύσεις αλλά ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το οποίο, όπως είπε, αν και είναι κερδοφόρο, ξεπουλιέται σε γερμανικά, γαλλικά, τουρκικά και κινέζικα συμφέροντα και στον “φίλο” της κυβέρνησης Ιβάν Σαββίδη!
Ο κ.Λαφαζάνης υποστήριξε ότι ο ίδιος έχει ζητήσει αρκετές φορές συγνώμη από τον ελληνικό λαό για αυτά που δεν έγιναν. Και αυτή η συγνώμη μου ήταν έμπρακτη. «Έφυγα από την κυβέρνηση, δεν ψήφισα το τρίτο μνημόνιο, εγκατέλειψα κυβερνητικές και υπουργικές θέσεις» είπε ο κ.Λαφαζάνης, ο οποίος υποστήριξε πως δεν πρόκειται να γίνουν πλειστηριασμοί, ούτε ηλεκτρονικά, καθώς όπως είπε «θα τους μπλοκάρουμε και αυτούς, θα κάνουμε καταλήψεις».
Ερωτηθείς για την απόφαση της κυβέρνησης να μη συμμετάσχει στο συνέδριο της Εσθονικής Προεδρίας της ΕΕ για τα εγκλήματα των κομμουνιστικών καθεστώτων, ο κ.Λαφαζάνης είπε ότι επρόκειτο για μια κίνηση εσωτερικής κατανάλωσης, για έναν αντιπερισπασμό που απευθύνεται στο ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ και στο αριστερό προοδευτικό ακροατήριο για ψηφοθηρικούς λόγους.
Σε ερώτηση για τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη, ο κ.Λαφαζάνης έκανε λόγο για ανακρίβειες για επικοινωνιακούς λόγους
«Μεταφέρει διαλόγους και στιχομυθίες μόνο για να γεμίζει τα πρωτοσέλιδα και να εξυπηρετεί προσωπικούς στόχους» τόνισε ο κ.Λαφαζάνης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας