Λαφαζάνης στη Vergina-Tv: Το lockdown σκοτώνει οικονομία-κοινωνία.-Ο Τσίπρας προτείνει “συγκυβέρνηση” ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

1514
λαφαζάνης

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε σήμερα Σάββατο 7/11, μέσα από την εκπομπή του “Σπίθα Ανατροπής“, 7-8 μ. μ στη Vergina-TV η οποία θα επαναληφθεί αύριο Κυριακή 7-8 μ. μ, ότι το γενικό lockdown που επέβαλλε η κυβέρνηση για τρεις εβδομάδες, στην πραγματικότητα αορίστου χρόνου, θα προκαλέσει στην οικονομία, την κοινωνία, την ψυχολογία και την υγεία των πολιτών περισσότερα προβλήματα, παρά όσα θα επιλυθούν με τον όποιο περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ένα lockdown  πολύ περιορισμένης διάρκειας θα μπορούσε, ίσως, να γίνει κατανοητό, αν γινόταν αφορμή για να εφαρμοστεί ταυτόχρονα και παράλληλα  ένα ριζοσπαστικό σχέδιο μέτρων στην υγεία, στην παιδεία, στον τουρισμό, στις συγκοινωνίες, στους τόπους δουλειάς, στα γηροκομεία κ.λ.π κ.λ.π που να αντιμετώπιζε όσο είναι δυνατόν πιο δραστικά, τις αιτίες εξάπλωσης του κορονοϊού. Τέτοιο σχέδιο, όμως, που να συνδυάζεται  με μια μεγάλη αναπτυξιακή παραγωγική προσπάθεια, δεν υπήρξε ούτε υπάρχει.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, επίσης, τόνισε από τις στήλες της Iskra, ότι η πρόταση Τσίπρα για υπουργό Υγείας κοινής εμπιστοσύνης, αποτελεί στην ουσία πρόταση για συνδιαχείριση του lockdown  και τελικά συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η πρόταση εκπορεύεται ουσιαστικά από Βρυξέλλες και Βερολίνο και συνιστά ύστατο καταφύγιο του συστήματος, για την αντιμετώπιση της τραγωδίας που έρχεται, αν είναι δυνατόν χωρίς κοινωνικές εκρήξεις.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας