Καλαμάτα: Μείζον πολιτικό γεγονός η μεγάλη συγκέντρωση της ΛΑ.Ε με Λαφαζάνη

2208
καλαμάτα

Πολιτικοί κύκλοι της Καλαμάτας χαρακτήριζαν ως μείζον πολιτικό γεγονός για την πόλη και την περιοχή την μεγάλη και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πολιτική εκδήλωση – συζήτηση που πραγματοποίησε η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑ.Ε) στην κατάμεστη με όρθιους αίθουσα του ξενοδοχείου REX στο κέντρο της πόλης, με ομιλητή τον Παν. Λαφαζάνη Γραμματέα του Π.Σ της ΛΑ.Ε.

Ο Παν. Λαφαζάνης συνοδευόμενος από τον Θαν. Πετράκο επισκέφθηκαν την Τετάρτη (4/7) το πρωί την Μεγαλόπολη (βλ. εδώ) και το απόγευμα την Καλαμάτα, όπου το βράδυ πραγματοποιήθηκε μεγάλη πολιτική εκδήλωση – συζήτηση με ομιλητή τον Παν. Λαφαζάνη στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου REX της πόλης της Καλαμάτας.

Το απόγευμα στην Καλαμάτα και πριν από την πολιτική εκδήλωση, ο Παν. Λαφαζάνης έδωσε αναλυτική συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και έδωσε απαντήσεις για τις απόψεις της ΛΑ.Ε σε όλα τα ερωτήματα, πραγματικά καίρια, του δημοσιογραφικού κόσμου της Καλαμάτας.

Στη συνέχεια ο Παν. Λαφαζάνης και ο Θαν. Πετράκος μαζί με τον Γραμματέα της ΛΑ.Ε στο νομό της Μεσσηνίας και τοπικά στελέχη της ΛΑ.Ε περιόδευσαν στην πόλη και επισκέφθηκαν ακολούθως το Επιμελητήριο της Καλαμάτας.

Στο Επιμελητήριο, η αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε είχε συνάντηση με τον Βαγγέλη Ξυγκώρο, Πρόεδρο του Επιμελητηρίου μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο νομό, οι οποίες πλήττονται βάναυσα από τις εφαρμοζόμενες μνημονιακές πολιτικές.

Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε την αμέριστη στήριξη της ΛΑ.Ε. στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τον εμπορικό και επαγγελματικό κόσμο του νομού και της χώρας.

Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι «οι υπέρογκοι φόροι, η σκληρή λιτότητα σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές δαπάνες , τα δυσθεώρητα χρέη προς πάσα κατεύθυνση, οι πλειστηριασμοί, οι κατασχέσεις, οι δημεύσεις λαϊκής περιουσίας και οι πολυεθνικές αλυσίδες πνίγουν την αγορά και τον επαγγελματικό, εμπορικό και μικρομεσαίο χώρο.»

«Όλα αυτά», τόνισε ο Παν. Λαφαζάνης, «εμείς θα τα αλλάξουμε, δίνοντας πνοή στις επενδύσεις και την ανάπτυξη και γι’ αυτό θεωρούμε άκρως απαραίτητο το εθνικό νόμισμα και την ρήξη με την ΕΕ, ως θεμέλιο για μέτρα σε αυτήν την κατεύθυνση και για ένα καινούργιο παραγωγικό και κοινωνικό σχέδιο και πρότυπο για την χώρα.»

Ο Παν. Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι «η ΛΑΕ υποστηρίζει τη μείωση της φορολογίας στις μικρομεσαίες δραστηριότητες, την στήριξη μισθών και συντάξεων, την διευρυμένη σεισάχθεια (διαγραφή) ιδιωτικών χρεών, την προστασία της πρώτης κατοικίας και των λαϊκών περιουσιών, τον περιορισμό της εγκατάστασης και επέκτασης πολυεθνικών αλυσίδων και των θυγατρικών τους.»

Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε, επίσης, ότι «προτεραιότητες στην προσπάθεια μας είναι η αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην χώρα, η οποία έχει ακυρωθεί, με πρώτη μεγάλη πρόταση την εκλογή μιας Συντακτικής Συνέλευσης για ένα εντελώς νέο Σύνταγμα λαϊκής συμμετοχής και λαϊκής αυτενέργειας με ανακλητότητες, θητείες, κατάργηση πολιτικών και οικονομιών προνομίων, δημοψηφίσματα στα κρίσιμα θέματα, κατοχυρώσεις δικαιωμάτων κλπ.

Προτεραιότητα μας, επίσης, είναι η κατάκτηση επιτέλους από την χώρα μας της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας, για μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, πολιτική άμυνας και ασφάλειας και πολιτικών διεθνών οικονομικών σχέσεων.»

Τα σημεία των αυτά των προτάσεων ανέπτυξε περαιτέρω ο Παν. Λαφαζάνης στην ομιλία του στην εκδήλωση στην Καλαμάτα, μετά την οποία ακολούθησε πλούσια και ενδιαφέρουσα συζήτηση.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας