Λαφαζάνης: Πραξικόπημα πολιτικών εξαγορών και παραεμπορίου η ψήφιση νατοϊκής Συμφωνίας Πρεσπών

1238
high tv

Πραξικόπημα πολιτικών εξαγορών και παραεμπορίου η ψήφιση από τη Βουλή ερήμην του λαού της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η Νατοϊκή Συμφωνία των Πρεσπών συγκροτήθηκε στα άδυτα της Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών ως στρατηγική φυλακή των Δυτ. Βαλκανίων για τον έλεγχο και την καταλήστευση τους.

Με αδίστακτες πραξικοπηματικές διαδικασίες, με μεταγραφές και μετατροπή της Βουλής σε οίκο παραεμπορίου οι Νατοϊκοί κυβερνητικοί υπάλληλοι, με την άμεση ή έμμεση συναίνεση όλου του Νατοϊκού πολιτικού κατεστημένου, επιχειρούν να ψηφίσουν με διάτρητες διαδικασίες την απαράδεκτη Συμφωνία των Πρεσπών, την στιγμή μάλιστα που οι βουλευτές ούτε καν γνωρίζουν το τελικό Σύνταγμα της γειτονικής χώρας.

Το πραξικόπημα για να περάσουν οι Πρέσπες γίνεται ακόμα πιο προκλητικό, αφού σε ένα κρίσιμο εθνικό θέμα αγνοείται σκοπίμως η έκφραση της βούλησης του ελληνικού λαού με δημοψήφισμα, προκειμένου να λειτουργήσει στην Βουλή υπέρ της Συμφωνίας το μαγειρείο των συναλλαγών στο παρασκήνιο, των πολιτικών εξαγορών και της διάλυσης κομμάτων μιας χρήσης.

Η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί στρατηγικό κρίκο ενός ευρύτερου σχεδίου, εκπονημένου στο σκοτάδι των Βρυξελλών και κυρίως στα άδυτα της Ουάσιγκτον, από τους πιο επιθετικούς και νεοψυχροπολεμικούς κύκλους των ΗΠΑ, με στόχο την μετατροπή Ελλάδας – FYROM και των Δυτικών Βαλκανίων σε στρατηγική, Νατοϊκή φυλακή, σε χώρο αντιπαραθέσεων και οικονομικής καταλήστευσης Γερμανίας – ΗΠΑ και σε πεδίο νέο-ψυχροπολεμικών και πολεμικών τυχοδιωκτισμών στην περιοχή μας.

Το πραξικόπημα για την κύρωση των Πρεσπών έχει κάποιες αναλογίες με το εν εξελίξει αδίστακτο και απροσχημάτιστο πραξικόπημα των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα, το οποίο βρήκε, τη συναίνεση των υπερσυντηρητικών – ακροδεξιών προθύμων τους, αλλά και της ΕΕ, διότι και τα δύο αποβλέπουν στον πολιτικό, στρατιωτικό και οικονομικό έλεγχο χωρών και ζωνών και στην ιμπεριαλιστική καταλήστευση τους.

Η Νατοϊκή Συμφωνία των Πρεσπών είναι διπλά απαράδεκτη και στρέφεται πολλαπλώς σε βάρος της ειρήνης, της φιλίας και της συνεργασίας λαών και χωρών, αφού, επιπλέον, κάτω από το προκάλυμμα μιας «σύνθετης ονομασίας» κατοχυρώνει ευθέως και μονοδιάστατα σε διεθνές επίπεδο «Μακεδονική γλώσσα» και «Μακεδονική εθνότητα», ενώ είναι πολύ αμφίβολο αν, σε θεσμικό, έστω, επίπεδο, αποφεύγονται αλυτρωτικές βλέψεις.

Η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑ.Ε) πραγματοποιεί σήμερα το απόγευμα στις 6 μ.μ, μαζί με πολλές αριστερές προοδευτικές δημοκρατικές δυνάμεις συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Πρεσβεία των ΗΠΑ και στη συνέχεια πορεία στη Βουλή με αίτημα να μην ψηφισθεί και να ακυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών.

Η διαμαρτυρία μας έξω από την αμερικανική πρεσβεία θα συνδυασθεί και με την καταγγελία του χθεσινού «μεταμοντέρνου» πραξικοπήματος των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα.

Να είμαστε όλοι και όλες εκεί!

Για μια Ελλάδα ελεύθερη, βαθιά δημοκρατική, ανεξάρτητη και δίκαιη και για Βαλκάνια ειρήνης, αλληλεγγύης και συνανάπτυξης χωρίς κηδεμόνες, ιμπεριαλιστικές εξαρτήσεις, επεκτατισμούς και αλυτρωτισμούς, με ασφαλή και εγγυημένα σύνορα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας