Λαφαζάνης-Βαλαβάνη: Συνάντηση στην Μόσχα με τον Πετριτσένκο της ”Ενωμένης Ρωσίας”

1457
λαφαζάνης

Λαφαζάνης: Ζωτικό συμφέρον για τον ελληνικό λαό και την περιοχή μας η ανάπτυξη αναβαθμισμένων στρατηγικών σχέσεων συνεργασίας Ελλάδας – Ρωσίας

Συνάντηση, περίπου δυο ωρών, είχαν στην Μόσχα την περασμένη Πέμπτη (29/11) ο Παν. Λαφαζάνης, Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε και η Νάντια Βαλαβάνη, στέλεχος της ΛΑ.Ε και πρώην αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών, με τον Κονσταντίν Πετριτσένκο, Διευθυντή των Διεθνών Σχέσεων του Κόμματος της Ενωμένης Ρωσίας του Πούτιν.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Κόμματος της Ενωμένης Ρωσίας, κόμματος που κυβερνά σήμερα στην Ρωσία.

Μετά την συνάντηση, ο Παν. Λαφαζάνης έκανε στην Μόσχα τις παρακάτω δηλώσεις:

«Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση με τον Υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων του Κόμματος Ενωμένη Ρωσία, που κυβερνά, υπό την Προεδρία του Πούτιν, την μεγάλη αυτή χώρα.

Κατά την συνάντηση μας δόθηκε η ευκαιρία να αναπτύξουμε τις εκτιμήσεις μας για την κατάσταση στην χώρα μας και τις εξελίξεις στην περιοχή.

Θέση μας είναι οι οποίες διενέξεις στην περιοχή μας θα πρέπει να επιλύονται όχι με απειλές και σε κλίμα έντασης αλλά στην βάση του διεθνούς δικαίου και με πλήρη σεβασμό των υπαρχόντων συνόρων.

Καυτηρίασα ιδιαίτερα την νεοψυχροπολεμική στρατηγική του καθεστώτος του Κιέβου και ιδιαίτερα τις τελευταίες επικίνδυνες εντάσεις που με την στήριξη του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και άλλων δυτικών κύκλων προκαλεί σε βάρος της Ρωσίας στην θάλασσα του Αζόφ και στα στενά του Κέρτς.

Τόνισα ιδιαίτερα την απαράδεκτη και πρωτοφανή σε μισαλλοδοξία συμπεριφορά του καθεστώτος του Κιέβου προσωπικά σε βάρος μου και σε βάρος του Κώστα Ήσυχου, του Ανδρέα Ζαφείρη και του δημοσιογράφου Στάθη Σταυρόπουλου, για το γεγονός ότι μας έχουν καταχωρήσει με φωτογραφίες και ανυπόστατες κατηγορίες στην γνωστή λίστα διώξεων και προγραφών της κυβερνητικής Ουκρανικής ιστοσελίδας «Myrotvorets».

Επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά ότι θεωρώ απαράδεκτες τις κυρώσεις που έχει επιβάλλει η ΕΕ κατά της Ρωσίας ,με αφορμή και την ένταξη της Κριμαίας στην Ρωσία και τονίζω ότι είναι αδιανόητο η Ελλάδα να εφαρμόζει κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, μιας χώρας με την οποία έχουμε ιστορικούς δεσμούς και δεν μας χωρίζει τίποτα.

Αντίθετα, μου δόθηκε για άλλη μια φορά η ευκαιρία να τονίσω την ανάγκη για την ανάπτυξη στενών σχέσεων στρατηγικής συνεργασίας σε όλους τους τομείς μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, πράγμα που, πέραν των άλλων, εξυπηρετεί απολύτως την υπόθεση της ειρήνης, της ασφάλειας, της διεθνούς νομιμότητας και σταθερότητας στην ταραγμένη περιοχή μας.

Μπορεί, υπογράμμισα στον Κονσταντίν Πετριτσένκο, να υπάρχουν κάποιες διαφορές ανάμεσα στις πολιτικές οπτικές της ΛΑ.Ε και της Ενωμένης Ρωσίας αλλά συμφωνούμε στο κύριο, το κρίσιμο και το καθοριστικό αυτής της περιόδου, που είναι οι καλές και αναβαθμισμένες σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας για το καλό της ειρήνης και της διεθνούς νομιμότητας.»

Τέλος και οι δυο πλευρές, ΛΑ.Ε και Ενωμένη Ρωσία, τόνισαν την επιθυμία τους να συνεχιστούν οι επαφές και η ειλικρινής ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα στα δυο Κόμματα για το καλό και των δυο λαών και των χωρών της περιοχής μας.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας